what-you-need-to-know-about-planning-a-birthday-party

Minden, amit egy szülinapi zsúr megrendezéséről tudni kell

Ellen Neuborne

Közeledik a baba első születésnapja! Ez egy mindenki számára izgalmas esemény, azonban okozhat némi fejtörést számunkra, hogyan ünnepeljük meg!

Egy jó szülinapi parti titka a szervezésben rejlik. Íme egy ellenőrző lista a kivitelezéshez, hogy mindenki számára élvezetes lehessen csemeténk első születésnapja!

1. A dátum kijelölése


Lehetőleg ne szervezzük a zsúrt ünnepnapokra vagy hosszú hétvégékre, mivel ilyenkor sokan utaznak, programokat szerveznek. Ezektől eltekintve gyakorlatilag bármelyik napot kijelölhetjük az eseményhez.

Ne feledjük: nincs olyan dátum, ami mindenkinek egyformán megfelelne. Ez a mi ünnepünk, ezért legyünk udvariasak de határozottak, ha valaki azt kéri tőlünk, hogy tegyük át a zsúrt egy másik napra!

2. Mindenütt jó, de legjobb otthon!


Kisbabánknak az otthona a legideálisabb hely az ünneplésre, hiszen számára ez a jól ismert környezet. Amennyiben lakásunk nem alkalmas a vendégek fogadására, akkor mindenképp egy gyerekbarát helyet keressünk a partinak!

Gyerek játszóház, állatkert vagy vidámpark, - ezek mind szóba jöhetnek. Amennyiben az időjárás engedi, a kertet, vagy egy közeli kirándulóhelyet is választhatjuk helyszínül. (készüljünk fel azonban a változékony időjárásra!)
Egy étterem külön helyiségét kibérelni sem rossz ötlet.

3. Percre pontos tervezés


Mivel egy 1 éves baba még szundizik délután, ezért ezt mindenképp vegyük számításba! Fontos, hogy gyermekünk frissen élvezhesse a neki rendezett eseményt!

4. Szabjunk határokat a vendéglistának!


Az első szülinapra legjobb ha a rokonokat, közeli barátokat és a szomszédokat hívjuk. Ha túl sok az idegen, az ünnepelt lehet, hogy sírásban fog kitörni.

Ebben a korban a kicsik még nagyon szégyellősek, ezért most találkozni sok, új emberrel, nem biztos, hogy a legjobb ötlet!

5. Mi kerüljön az asztalra?


Készítsünk el mindent előre, így nem kell folyamatosan a konyha és a nappali között ingáznunk! A büfé jellegű asztal és a partifalatkák bizonyulnak ilyenkor a legjobb választásnak!

6. Programok


A játékok a gyerekek kora köré kell, hogy épüljenek. A kisbabák még nem igazán játszanak, és a hangzavar meg is ijesztheti őket.

Az idősebb gyerekek (bölcsődés- vagy óvodás korúak) már élvezhetik a bújócskázást vagy a „forró krumplit” (ami egy labdajáték). Nekik már bohócot, vagy varázslót is hívhatunk ez eseményre. Mindenképp vegyük figyelembe a kicsik életkorát és ennek megfelelően tervezzünk!

7. Örökítsük meg az eseményt!


Jelöljünk ki valakit a fényképek készítésére. A szülinap mellett talán az is első élmény, hogy a pici most kóstol először szülinapi tortát! Erről nagyszerű – és persze meglehetősen maszatos - képek készülhetnek!

8. Őrizzük meg humorérzékünket!


Tartsuk észben, hogy ahol gyerekek vannak, ott nem mindig minden megy pontosan terv szerint!
Kellő humorérzékkel számunkra is élvezetes marad a nap, ezért semmin ne idegeskedjünk!

HU_registration_cta_banner

Ez is érdekelhet:

Pelenkák

Pampers Splashers

Kényelmes, mint egy fürdőnaci - Megbízható Pampers védelem*

Babajátékok: labdadobás és gurítás

  • Helyszín

    Otthon, a szabadban

  • A játék lényege

    Motoros készségek

  • Amire szükség lesz:

    Különféle méretű, színű és anyagú puha labdák