Mikor költözhet a tipegő "nagy" ágyba?

Cheryl Lock

2014. 10. 17.

Megmutatjuk, hogyan célszerű véghezvinni a változtatást:

Mire kisbabánk eléri a 2 éves kort, elérkezik az idő, hogy rácsos kiságyát „igazi” gyerekágyra cseréljük. Valószínűleg ez lesz az első „nagyfiús-nagylányos” lépés függetlenné válása felé. Mivel ekkorra már elképzelhető, hogy lábai „kilógnak” a rácsok közül, ezért a váltás mindenképp ideális fejlődése és biztonsága szempontjából egyaránt.

Az „átköltözés” nagy eseménynek számít és egyértelműen vannak olyan tényezők, amelyeket észben kell tartanunk, mielőtt nekivágunk a projektnek. Ne feledjük, hogy mostmár közelebb kerül a padlóhoz, ami egyben azt is jelenti, hogy szabadon közlekedhet, s ez bármelyik kisgyermekben felébreszti a kíváncsiságot!

Az új ágyban történő alvásnál az alábbi dolgokra különösen ügyeljünk:

Legyünk résen! Az álmos (vagy rosszcsont) gyerekek könnyen bajba keveredhetnek, ha este vagy éjjel felügyelet nélkül bóklásznak a lakásban. Ezt elkerülendő, szereljünk egy kis csengőt az ajtaja elé, hogy minden esetben halljuk ha elhagyja a szobáját és felfedező körútjára indul!

Tegyük el a játékait! A picinek nem feltétlenük kell elhagynia a szobáját ahhoz, hogy bajba keveredjen; számos csábító dolog veszi körbe saját környezetében is. Tegyük biztonságossá a helyiséget és pakoljunk el minden olyan játékot és tárgyat, amely törékeny, vagy fulladást okozhat! Mindemellett tegyünk félre az útból minden olyan tárgyat amiben megbotolhat akkor, ha kikel éjszaka az ágyából.

A megfelelő kialakítás Mivel a gyerekágy közelebb van a padlóhoz, - de egyébként is, - nem árt ha körülötte kipárnázzuk a falakat, vagy falvédőt helyezünk mellé. Ne tegyük az ágyat ablak alá, vagy vagy olyan helyre, ahol éri a huzat, vagy ahol függönyzsínór lóg a közelben.

Ha mindezzel megvagyunk, jöhet az ünneplés! Ez egy nagy változás a tipegő életében, amire fontos, hogy ő is büszkén tekintsen!

Sütik elfogadása