Kisfiú vagy kislány: mókás találgatások

Melissa Vonder Harr

Igaz, hogy az egyetlen mód a gyermekünk nemének megállapítására az ultrahang, azonban ez sosem tartotta vissza a nőket attól, hogy mindenféle más módon próbálják megjósolni a baba nemét.

Habár nincs tudományos alapjuk, ezek a módszerek jó szórakozást nyújthatnak a jövendőbeli anyukáknak, akik még a terhesség olyan korai szakaszában vannak, hogy az ultrahang sem tudja megállapítani a pici nemét (és azoknak az anyukáknak is, akik inkább biztosra mennek és megvárják a születést). Szórakoztató elfoglaltság lehet a babaváró bulin és még a babánk nevének kiválasztásában is segíthet!

Szám teszt

Ez nem egy modern tudományos módszer, hanem egy ősi kínai technika a baba nemének meghatározására. A modern ultrahang előtt legalább 6 évszázaddal használt, kínai nem-meghatározó naptár az anya életkorát és a fogantatás időpontját veszi számításba. A nők néha arra is használták, hogy kiválasszák a megfelelő időpontot a szülésre, attól függően, hogy kék vagy rózsaszín babaszobát szerettek volna.

Irány teszt

Egy fonálon lógassunk gyűrűt az anyuka pocakja fölé. Szóljunk mindenkinek, hogy figyelje alaposan. Ha a gyűrű körbe körbe kezd el himbálózni akkor állítólag a baba kislány lesz, ha pedig előre hátra, akkor kisfiú.

Pocak teszt

Számtalan “módszer” a leendőbeli anyuka hasa alapján határozza meg a gyermek nemét. Ha magasan van a pocak az fiút jelent, ha alacsonyan, az pedig kislányt. Egy másik teória szerint, ha az anyuka hasa kosárlabdára hasonlít, az lány babát jelent, ha pedig sokkal inkább görögdinnye alakú, az fiút.

Ha egyik sem tűnik megbízható módszernek, akkor is van még egy dolog, amivel megjósolható gyermekünk neme, és ez az anyai megérzés: egy kutatás kimutatta, hogy azoknak az anyukáknak akik “megérezték” a gyermekük nemét, az esetek 70%-ában igazuk volt. Egyszóval bízzunk magunkban, ha babát tervezünk!

Sütik elfogadása