5 pieces of esential baby gear every new family needs

5 fontos eszköz, amelyre az újszülöttet váró minden családnak szüksége van

Melainie Edwards

Mire van szükségünk igazán, és mit hagyhatunk a polcokon? Most, hogy babát gondozunk, mindennapi rutinunk módosul a hozzávalókkal együtt.
A kisgyermekes vásárláshoz öt dolog mindenképpen nálunk kell hogy legyen. Párunknak is érdemes elmondani ezeket a tippeket, vagy hagyjuk elöl ezt az útmutatót, ha listát kell készítenünk.
Tanuljuk meg, hogyan működnek ezek a lényeges babafelszerelések, így másnak is megmutathatjuk, ha segítségre van szükségünk.

1. Babahordozó kendő / kenguru


A jó minőségű, erős, kényelmes hordozókendő nemcsak azért szükséges, hogy szabaddá tudjuk tenni a kezünket, hanem megnyugtató a gyermek számára is, hogy testközelben van akkor is, ha épp ügyet intézünk vagy csak mászkálunk a házban.
Érdemes felpróbálni többfélét az üzletben, hogy megtaláljuk az alakunkhoz tökéletesen illőt.

2. Babakönyvek


Újdonsült gyerkőcünknek nem egy teli ládányi babajátékra van szüksége, hogy elszórakoztassa magát: inkább babakönyvekre érdemes költeni. A meséléskor csodás szálak szövődnek a mama és a baba közt: a felolvasás fejleszti porontyunk figyelmét és szókincsét.

3. Pelenkázó alátét


Felesleges stresszelni, ha szűkös a hely és nincs pelenkázó asztalunk. Otthonunk bármelyik sarka átvarázsolható pelenkázóvá, ha van hozzá pelenkázó alátét, tiszta pelus és popsitörlő.
Rendszeresen mossuk ki (vagy töröljük le) a pelenkázó alátétet, főleg, ha a peluscsere során bepiszkolódik.

4. Pelenkázó táska


Egy erős pelenkázó táska, amibe minden belefér, a legfontosabb kiegészítő a baba páréves koráig. Válasszunk jó nagy, a babakocsira erősíthető táskát, könnyen hozzáférhető fakkokkal, így könnyen megtalálhatjuk gyermekünk cumiját vagy kedvenc játékát.
Tipp: A pelenkázó táskát jó ideig használjuk majd, úgyhogy érdemes számunkra kellemes mintájút választani. És ha partnerünk is cipeli majd, kérjük ki az ő véleményét is.

5. Böfiztető kendők


Nagy kupacnyi böfiztető-kendő (textilpelenka) készletet halmozzunk fel. Védi ruházatunkat minden etetéskor, és kéznél van, ha a maszatot le kell törölni, vagy a baba ragacsos kezét megtisztítani.

Ez is érdekelhet:

Törlőkendők

Pampers Sensitive törlőkendők

Kevesebb törlés a kíméletesebb tisztításért *