Gyerekszoba kisfiúknak

Monica Gullon

Fiúcskát várunk, de nem tudjuk, hogyan díszítsük a szobáját? A jó hír az, hogy nincs szükség hollywoodi díszlettervezői költségvetésre vagy tehetségre, hogy kellemes gyerekszobája legyen a kissrácnak: csupán egy kis képzelőerő kell hozzá.

Adjon ihletet az alábbi öt szuper ötlet.

1. Természetjáró

Inspiráció: Népi hősök, mint például Lúdas Matyi; Nemzeti Parkok képei

Falak: Földszínek vagy faborítás, erdőt ábrázoló poszter, erdei hangulatú tapéta a főfalon.

Bútorok: Kézműves stílusú bútor, hangsúlyos faezerettel, pl. tölgy.

Fali díszítőelemek: Fakéregből, hasábfából, gallyakból készült tükör vagy lámpák.

Dekoratív hangsúlyok: Skót mintás ágynemű, világítótornyos takaró, szarvasagancs, nemzeti parkos képek vagy poszterek, fotók vagy illusztrációk medvékről, szarvasokról, halakról.

2. Szuperhős

Inspiráció: Kedvenc szuperhősünk valamelyik képregényből, filmből vagy a tévéből.

Falak: A fehér falak kiemelik a téma grafikus jellegét, és a hangsúlyos színeket, illusztrációkat életre keltik!

Bútorok: Sötét faszín vagy fekete. A szuperhős színeivel kárpitozott szék vagy hintaszék

Dekoratív hangsúlyok: Régi bekeretezett képregények; szuperhős-álarc; póló vagy moziban kiállított poszter; élénk színű ágynemű.

3. Sporthős

Inspiráció: Kedvenc sportágunk

Falak: Inspirációként használhatjuk városi sportcsapatunk színeit, esetleg kedvenc felszerelésük is inspirálhat. A színek pasztellváltozatait alkalmazzuk a lágyabb hatás érdekében.

Bútorok: Fekete, fehér, faszínű tónusok; egyszerű, letisztult vonalvezetés, egyszerű komód, melynek fiók kihúzóira baseball, teniszlabda, kosárlabda vagy focilabda van festve.

Dekoratív hangsúlyok: Csapatzászlók, bekeretezett sportdzseki vagy maratoni futó rajtszám, régi sportfotók, eszközök vagy trófeák.

4. Viktoriánus kalandor

Inspiráció: Verne Gyula regénye 80 nap alatt a föld körül , az angol természettudós Charles Darwin, „gőzpunk” filmek.

Falak: Misztikus, pasztelles színek, például galambszürke, növényzöld, tengerkék; a főfalon régi térképek vagy viktoriánus hőlégballon poszter.

Bútorok: viktoriánus mintára készített vasbölcső fekete vagy matt fémbevonattal, vesszőfonat komód, vagy sötét színű

Dekoratív hangsúlyok: növényi vagy tengeri nyomatok, mechanikus szerkezetek; vas vagy réz hatású polcok, lámpák; ódivatú vonalas-csíkos mintás ágynemű és kárpitok.

5. Rock sztár

Inspiráció:Gyerekkori kedvenc rock együttesünk vagy popzenészünk

Falak: Egy album borító színei, koncert poszter vagy ikonikus logó.

Bútorok: Fehér bútor, ha sötétek a falak, sötét bútorok, ha a fal világos színű; állatmintás vagy bársonnyal kárpitozott szék

Dekoratív hangsúlyok: Bekeretezett régi koncert poszter vagy jegyek, hangszerek fekete-fehér fényképei, bársony, színes műszőrme, viseltes bőr.

Dekorációs tippek ügyes mamiknak

• A témához kapcsolódó poszterekről, művészeti könyvekből vagy album borítókról kölcsönözhetjük a színeket. • Szorít az idő? A fehér fal szinte minden témához megy. • A falakat inkább pasztellesebb színűre fessük, az erősebb színeket tartogassuk a hangsúlyos darabokra, például az ágyneműkre és a függönyökre. • A retró és antik tárgyak azonnal történelmi hangulatot csinálnak, de a reprodukciók is ugyanolyan jók.

Sütik elfogadása