Kellékek a gyerekszobába

Monica Gullon

1. Állítható gyerekágy

Kisbabánk órákat fog majd gőgicsélni, nevetgélni, játszadozni és aludni az ágyacskájában, úgyhogy a biztonsága rendkívül fontos. Ha a gyerekszobába csak egyetlen új holmit vásárolunk, legyen az a gyerekágy. A legjobban azzal spórolhatunk, ha leengedhető gyermekágyat választunk.

2. Pelenkázó

A mi kis szemünk fénye kakibajnok is ám. A megfelelő pelenkázóasztal segítségével pillanatok alatt pelust cserélhetünk. A számunkra megfelelő magasságút válasszuk.

3. Peluskuka vagy pelust ártalmatlanító rendszer

Egyszerű vagy különleges is lehet, csak a képzeletünk szab határt. Lehetőleg pedálos legyen.

4. Sikló, ringató, kényelmes fotel

Itt tartjuk a karunkban, etetjük és nyugtatjuk gyermekünket. Ez lesz a házban a legfontosabb ülőalkalmatosság. Érdemes vásárlás előtt belehuppanni, kipróbálni, hintázni benne, kinyújtózni, hogy elég kényelmes-e.

5. Komód

Kényelmesen tarthatók benne a baba ruhái, törülközői, takarói, tartalék pelusai, ráadásul színesíti és személyessé varázsolja a gyerekszobát. Vehetünk félkész komódot, és ízlésünk szerint kipingálhatjuk, vagy felújíthatunk egy régi családi ereklyét, vagy akár valami ultramodern új darabot is választhatunk.

6. Szennyeskosár

Valahová raknunk kell azt a hatalmas kupac szennyest, amit gyerkőcünk produkál. Bármilyen tároló megfelel szennyestartónak, akár vászonzsák, akár vesszőkosár, akár színes műanyag bödön.

7. Függöny, árnyékoló, redőny

Elsötétített szobában hamarabb elalszik a baba a nappali órákban. Az egyszerű roló olcsó sötétítő megoldást jelent. De választhatunk dupla (bélelt) függönyt is.

8. Babamonitor

A lelki nyugalmunk kedvéért érdemes egyet beszerezni, hogy ha arrébb tartózkodunk, akkor is halljuk vagy lássuk, mit csinál a kicsi. A használt készülék általában elegendő, de a legújabb kamera-mobiltelós csodák közül is választhatunk.

9. Kihangosító

A telefonhoz vagy hordozható zenelejátszóhoz való hangszóró jó szolgálatot tesz, ha klasszikus zenét, altatódalt, mesefelvételt, nyugtató fehér zajt szeretnénk lejátszani, szórakoztatni vagy energizálni akarjuk manócskánkat.

10. Állítható fényerejű lámpa

Állítható fényerejű lámpával mi lehetünk a fényforrás urai. A legalacsonyabb fényerőnél nézzük meg babit éjszaka, és a legerősebbre kapcsoljuk, ha egy borús napon az aprócska lábujjkörmöcskéit vágjuk.

Tippek ügyes mamiknak

• Habár a gyerekszobáról van szó, mi és más gondozók is sok időt töltenek majd itt. A felnőttekről se feledkezzünk meg a berendezési tárgyak kiválasztásakor. • Hogy minden biztosan beférjen, még a vásárlás előtt mérjük le a szobát és azt is, hogy beférnek-e az ajtón illetve a kiszemelt helyükre a bútorok. • Ne zsúfoljuk tele a gyerekszobát! Kell a hely a bútorok átrendezéséhez, a babának meg rengeteg mászni és játszanivaló hely kell a padlón.

Sütik elfogadása