Hogyan válasszunk nevet?

Lexi Walters Wright Egy kisbaba érkezése számtalan okot szolgáltat az ünneplésre. Van, aki külön partit rendez arra, hogy felfedje a kisbaba nemét szerettei körében, és vannak országok, ahol még a pici megszületése előtt mulatságot rendeznek, és ajándékokkal halmozzák el a szülőket.

A névadó buli szintén tradíciónak számít bizonyos kultúrákban, de a modern szülők is lassan kezdik átvenni ezt a szokást. Ha szeretteinkkel közösen ötletelünk a születendő kisbaba keresztnevén, az mindig egy meghitt és izgalmas eseménynek számít. Még ha már van is elképzelésünk, érdekes lehet hallani, hogy mások mivel rukkolnának elő.

Kiket hívjunk meg?

Érdemes nem túl nagy társaságot összecsődíteni. Egy 10 fős csapat például kellemesen és összehangoltan el tud beszélgetni egymással. Házigazdaként csábulhatunk arra, hogy mindenkit elhívjunk, azonban szűkítsük le amennyire lehet a listát, és csak a legszorosabb szeretteinkkel vitassuk meg a kérdést, a többieket pedig hagyjuk egy későbbi alkalomra!

Mivel készüljünk?

Senkinek sincsenek nagy elvárásai egy ilyen különleges és alig ismert alkalomra, ezért bármi szóba jöhet! Klasszikus partételek: szendvicsek, falatkák, chipsek és mártogatók, sütik és kekszek stb. Bármi, amit mindenki szívesen fogyaszt!

Persze lehetünk találékonyak és beszerezhetünk betű alakú kekszeket is, amivel kirakhatjuk majd a baba nevét.

Arra is megkérhetjük a résztvevőket, hogy készítsenek valamit, ami az ő háztartásukban nagy kedvenc. Így mindenki kiteheti a büféasztalra azt amit hozott és egymáséból csipegethetünk.

Hogyan vezényeljük le az eseményt?

• Adjunk kézről-kézre egy névkönyvet, táblagépet vagy laptopot, amelyen kikeressük a névlistás honlapokat. • Helyezzünk egy nagyméretű fehér lapot a falra, ahová filctol segístégével mindenki felvázolhatja ötleteit! • Segítsünk a kiválasztásban: megadhatjuk azokat a magánhangzókat, amelyek szerintünk illenek majd a pici vezetéknevéhez! Külföldi nevek is szóba jöhetnek? • Végezzünk közvélemény kutatást és hallgassuk meg, kinek mi az érve egy adott név mellett. Kérjük meg, mondják el nekünk: o Miért tetszik nekik ez a név? (van valami különleges indok, amiért erre szavaznának?) o Mi az adott név jelentése? o Van olyan híresség, aki ezt a nevet viseli? o Mennyire népszerű?

Mire figyeljünk?

A névválasztás egy meglehetősen szubjektív (és érzelmes) téma. Amennyiben mi már megállapodtunk párunkkal a névben, lehetőleg ne áruljuk még el, hogy a többiek ne érezzék próbálkozásaikat hiábavalónak.

Ha végül egyik ötletet sem hasznosítjuk, mindig hivatkozhatunk arra, hogy a javaslatok ugyan inspiráltak bennünket, de végül is ebbe a névbe szerettünk bele!

Sütik elfogadása