Gyakran Ismételt Kérdések

Kisbabátok biztonsága érdekében, mint felelősségteljes szülők, mindent megvizsgáltok, ellenőriztek és kipróbáltok. A Pampers®-nél mi megértjük, hogy többet akartok tudni pelenkáink összetételéről és a gyártási folyamatokról. Ezért szeretnénk őszintén megválaszolni ezeket a kérdéseket, és megmutatni nektek, hogy ha termékeink biztonságáról van szó, semmit sem bízunk a véletlenre.

Alább található néhány válasz azon kérdésekre, melyeket a szülők már feltettek nekünk. Ha nem találtad meg, amit kerestél és maradt még kérdésed, hívd a következő telefonszámot: (06-1) 451-1256

Hogyan biztosítja a Pampers, hogy termékeit biztonsággal használhassuk?

Minden Pampers® termék 100%-ban biztonságos a kisbabák számára. Minden egyes nap 3 kulcsfontosságú lépést teszünk a hatékonyság, valamint kisbabád kényelme és biztonsága érdekében:

  1. Az anyagok szigorú kiválasztása, melyek biztonságosságát gyermekorvosok, gyermek-bőrgyógyászok és toxikológusok közreműködésével igazoljuk. Mert a biztonságos pelenka a biztonságos alapanyagoknál kezdődik! Ha szeretnél többet megtudni az anyagok kiválasztási folyamatairól és a termékeinkhez használt összetevőkről, kattints ide a pelenkákra vonatkozóan, ide a bugyipelenkákra, vagy ide, a törlőkendőkre vonatkozó információkért.

  2. A gyártás: egy kulcsfontosságú fázis, amit A-tól Z-ig ellenőrzünk. A Pampers® a pelenkáit kizárólag saját -Európában található- gyáregységeiben gyártja. Emellett figyelemmel kísérjük a gyártás minden fázisát, így biztosítva termékeink minőségét. Minden pelenkát kamerák és több mint 500 érzékelő figyeli folyamatosan, továbbá naponta több mint 2.000 felülvizsgálatot végzünk.

  3. Folyamatos értékelések a biztonságos, minősített pelenkák érdekében, melyek kímélik a bababőrt. Pelenkáink, bugyipelenkáink és törlőkendőink bőrgyógyászatilag teszteltek.

    Mindezen lépéseket honlapunk ezen oldalán részletezzük. Ne habozz, olvasd el és tudj meg többet!

A Pampers® által használt anyagok biztonságosak a kisbabák számára?

Igen. A Pampers® csak 100%-ban biztonságos anyagokat használ termékeiben (a pelenkákban, a bugyipelenkákban és a törlőkendőkben egyaránt). Az összes felhasznált anyag alapos értékeléseken esik át, és megfelel az EU Fogyasztási Cikkek Tudományos Bizottsága SCCS/1564/15 sz., az anyagok biztonságos használatára vonatkozó szigorú előírásainak.

Kutatóink gyermekorvosokkal, gyermek-bőrgyógyászokkal és toxikológusokkal együttműködve dolgoznak azon, hogy a felhasznált anyagok és minden csecsemők számára gyártott késztermékünk biztonságos legyen.

További részletekért arról, hogy mit használunk fel (és mit nem) a pelenkáinkhoz, kattints ide, a bugyipelenkákkal kapcsolatban ide, a törlőkendőkkel kapcsolatban pedig ide.

A Pampers® biztonság ígéretéről itt olvashatsz.

Hogyan választják ki a termékekhez felhasznált anyagokat?

A biztonságos pelenka a biztonságos alapanyagoknál kezdődik. Éppen ezért minden anyag szigorú kiválasztási folyamaton esik át, mielőtt egy Pampers® pelenkába kerülne. Minden alkotóelemnek külön szerepe van, és biztosítania kell a megfelelő hatékonyságot, csakúgy, mint kisbabád kényelmét és biztonságát. Kutatóink gyermekorvosokkal, gyermek-bőrgyógyászokkal és toxikológusokkal együttműködve dolgoznak azon, hogy a felhasznált anyagok és minden csecsemők számára gyártott késztermékünk biztonságos legyen. Az összes felhasznált anyag 100%-ban biztonságos a kisbabád számára, és megfelel az EU Fogyasztási Cikkek Tudományos Bizottsága SCCS/1564/15 sz., az anyagok biztonságos használatára vonatkozó szigorú előírásainak.

További információért arról, hogy mit használunk fel (és mit nem) a pelenkáinkhoz kattints ide. Honlapunknak ezen az oldalán részletezzük az összes lépést, amit termékeink biztonsága érdekében teszünk. Ne habozz, olvasd el és tudj meg többet!

A Pampers® pelenkákban használt színezékek biztonságosak kisbabám bőre számára?

Igen. A Pampers pelenkákhoz felhasznált színezékek biztonságosak, nem irritáló hatásúak, melyeket körültekintően bevizsgáltunk és értékeltünk.

Ezek az aranyos, mókás minták kialakítására használt színezékek garantáltan biztonságosak újszülöttek és gyermekek számára egyaránt. Ezek a színezékek még érintkezés során sem juthatnak be a bőrbe. Nem használunk a Pampers® termékek teljes felületét borító színezőanyagokat.

Tudtad-e? Manapság sok termékben használnak festékanyagokat, olyanokban is, mint a szövetek, játékok, papír, kréta és zsírkréta.

A Pampers® 100%-ban biztonságos pelenkák iránti elkötelezettségéről még többet olvashatsz itt.

További részletekért arról, hogy mit használunk fel (és mit nem) a pelenkáinkhoz, kattints ide.

Hozzáadnak klórtartalmú fehérítőt a termékeikhez?

Nem, a cellulózrostok fertőtlenítésére elemi klórtól mentes folyamatot alkalmazunk. További részletekért arról, hogy mit használunk fel (és mit nem) a pelenkáinkhoz, kattints ide.

A Pampers® törlőkendők elég puhák a kisbabám bőréhez?

Minden Pampers termék bőrgyógyászatilag tesztelt és klinikailag bizonyítottan gyengéd még az érzékeny bőrhöz is. Kutatások szerint a Pampers nedves törlőkendők segítenek a bőr semleges PH-értékének fenntartásában és ugyanolyan puhák a baba bőréhez, mint a víz és a mosdókesztyű használata.

Biztonsággal használhatom a Pampers® törlőkendőket a babám arcán és kezén is?

Igen. Legyen szó a játszótérről, az etetőszékről vagy a pelenkázóról, a Pampers® törlőkendők gyengéden és hatékonyan tisztítják le a szennyeződéseket.

Bár elsősorban a pelenkacseréhez fejlesztették ki, a Pampers® törlőkendőket, biztonsággal lehet használni egyéb testrészeken is – beleértve az arcot –, ráadásul minden egyes pelenkacsere alkalmával használható. A termék bőrgyógyászatilag tesztelt.

A Pampers® Sensitive törlőkendők illatanyag-mentesek és hipoallergének?

Igen. A Pampers® Sensitive törlőkendők nem tartalmaznak semmilyen illatanyagot. A termék bőrgyógyászatilag tesztelt és klinikailag bizonyított, hogy ugyanolyan puha a bőr számára, mint a vatta és a víz együttes használata.

Mi az a polipropilén és miért található meg a kisbabám pelenkájában?

A polipropilén egy puha rostszál, amely hozzájárul a Pampers® pelenkák kényelméhez és hatékonyságához. Mint minden anyag, amit felhasználunk, ez a rost is teljesen biztonságosan használható. Valójában baba- és felnőttruházati termékekben is megtalálható.

Miért használjuk pelenkákhoz? A polipropilén puhaságot és kényelmet kölcsönöz a pelenka minden olyan részének, amely érintkezik a baba bőrével - ez egy rendkívül ellenálló rost, nem szakad, ezért használatával elkerülhető a bolyhosodás és a bőr dörzsölődése. Ezen felül, kombinálva van a pelenka néhány részével, hogy a nedvességet a nedvszívó magba vezesse, mely végül magába zárja.

További részletekért arról, hogy mit használunk fel (és mit nem) a pelenkáinkhoz, kattints ide, vagy bugyipelenkáinkkal kapcsolatban ide.

Mi az a petrolátum és miért található meg a kisbabám pelenkájában?

A petrolátum egy kevéssé vonzó hangzású név, de egyszerűen ez a technikai megnevezése. Testápoló termékekhez gyakran használt összetevő. Ahogy azt a CHU Hospital of Bordeaux gyermek-bőrgyógyászati osztályának vezetője, Dr. Alain Taïeb elmagyarázza: „A petrolátum nem más, mint a Vazelin® márkanéven általánosan ismert termék, egy biztonságos, ártalmatlan orvosság, amelyet a bőrgyógyászatban már több mint 100 éve használnak”. A Pampers® pelenkák fedőrétege - amely közvetlenül érintkezik a bőrrel - kis mennyiségben tartalmaz petrolátumot, hogy jobban védje a finom bababőrt. Az általunk használt petrolátum gyógyszertári minőségű, tisztított vazelin, illatanyag-mentes és teljes biztonsággal használható a babákon.

Tudtad-e? A petrolátumot számos ajakápolóban és babaápolási termékben használják.

További részletekért arról, hogy mit használunk fel (és mit nem) a pelenkáinkhoz, kattints ide. Végül, a csomagoláson is elolvashatod, hogy tartalmaz-e a pelenka bőrápolószert.

Miért van ragasztó a kisbabám pelenkájában? Valóban biztonságos ez az anyag?

A Pampers® pelenkákban használt ragasztó biztonságos és oldószermentes. Azért van rá szükség, hogy egyben tartsa a pelenka anyagait, ezáltal megakadályozza a szivárgást. A ragasztóanyagokat körültekintően teszteltük és értékeltük, hogy a kisbabák biztonsággal használhassák az ezen anyagokat tartalmazó termékeket. Ezen felül, nem érintkezik kisbabád bőrével, amikor a pelenkát hordja.

További részletekért arról, hogy mit használunk fel (és mit nem) a pelenkáinkhoz, kattints ide.

Mi az OEKO-TEX® tanúsítvány?

A Pampers® Pure Protection™ termékcsaládhoz tartozó pelenkáinkat vizsgálatoknak vetettük alá, és egy független intézet, az OEKO-TEX® STANDARD 100 kritériumrendszere szerint minősíttettük, amely több száz káros anyag jelenlétét méri.

Ez az egyik legmagasabb követelményszintű tanúsítvány a bőrrel érintkező babatermékek területén. A Pampers® Pure Protection™ pelenkák megfelelnek a babatermékekre vonatkozó minősítési eljárás legszigorúbb követelményeinek (I. osztályú termék). Ez a címke látható a csomagolásainkon:

Ne habozz, hívj fel bennünket az alábbi telefonszámon: (06-1) 451-1256

A Pampers biztonság ígérete

Független tesztek és szakértői vélemények a Pampers® pelenkákról:

ide

Itt még többet olvashatsz erről Miért a Pampers?

Sütik elfogadása