Hogyan működik egy Pampers® pelenka és miből készül?

Szülőként, 100%-ban biztonságos, kényelmes pelenkát szeretnétek, amely szárazon tartja kisbabátokat, és lehetővé teszi számára, hogy szabadon felfedezhesse a világot. A Pampers® 50 éve tervez pelenkákat, pontosan ezt tartva a szeme előtt: biztosítani, hogy a hatékonyság és a kényelem kéz a kézben járjon a biztonsággal.

Tudj meg mindent arról, hogy mitől válnak a Pampers® pelenkák jó minőségű és megbízható termékekké, az összetevők kiválasztásától (melyeket használjuk és melyeket nem!) egészen a pelenkáink működéséig.

100%-ban biztonságos összetétel, átlátható módon kommunikálva

Mielőtt egy Pampers® pelenka részévé válnának, az összetevők szigorú kiválasztási folyamaton esnek át.

Kutatóink gyermekorvosokkal, gyermek-bőrgyógyászokkal és toxikológusokkal együttműködve dolgoznak azon, hogy a felhasznált anyagok és minden csecsemők számára gyártott késztermékünk biztonságos legyen.

Az összes alkotóelem, amit felhasználunk bőrgyógyászatilag tesztelt, és megfelel az EU Fogyasztási Cikkek Tudományos Bizottsága SCCS/1564/15 sz. szigorú előírásainak.

Hogyan működik egy Pampers® pelenka és miből készül?

Egy Pampers® pelenka minden részének megvan a maga szerepe. De a célja mindegyiknek ugyanaz: kisbabád számára biztonságot, kényelmet és hatékonyságot biztosítani.

Nedvszívó mag
Rugalmas tépőzárak
Rugalmas gumírozás
Nedvességjelző csík
Külső rész
Mókás minták
Bőrápoló
Fedőréteg

- Nedvszívó mag: Ez a Pampers® technológia lelke! Felszívja a nedvességet és távol tartja kisbabád bőrétől, biztosítva, hogy az egészséges és száraz maradjon.

Itt megtalálsz mindent, amit a Pampers pelenkák nedvszívó magja tartalmaz:

  • Szupernedvszívó: ez az anyag minden egyszer használatos pelenkában megtalálható, és képes felszívni saját tömegének akár 30-szorosát is! Néhány másodperc alatt felszívja és magában tartja a folyadékot. Ezek a szuper nedvszívó anyagok teljesen biztonságosak és kémiailag semlegesek, amint ezt már több mint 400 tanulmány kimutatta, melyet erről az összetevőről és a lehetséges (elsősorban bőrrel történő) érintkezésekről készítettek (több mint 300.000 pelenkán elvégezve).

  • Cellulóz: egy természetes eredetű anyag, amely felszívja a nedvességet. A Pampers® által felhasznált összes cellulóz fenntartható forrásból származik. Ez az egyik módja annak, ahogyan a Pampers® kifejezi elkötelezettségét a fenntartható erdőgazdálkodás iránt, és teljesíti a 995/2010 sz. EU rendelet követelményeit.

    A Pampers® kifejlesztette a szupernedvszívó anyagok és a cellulóz egyedi kombinációját a magas hatékonyságú pelenkái számára, melyek hozzájárulnak kisbabád kényelméhez. A szuper nedvszívó anyag és a cellulóz használata közti megfelelő egyensúly megtalálása biztosítja, hogy a pelenka ne legyen túl vastag, se ne akadályozza a baba mozgását (és ez segít elkerülni a "nedves csomagot”).

- Fedőréteg: a pelenka belsejébe vezeti a nedvességet, ezáltal tisztán és egészségesen tartva kisbabád bőrét. A fedőréteg, amely érintkezik a kisbabád bőrével, polipropilén rostokat tartalmaz, amelyek puhává és kényelmessé teszik a pelenkát a baba számára.

- Külső rész: ez a pelenka külseje. Ez tartja bent a pelenka tartalmát, hogy az ne kerülhessen az ágyra vagy a baba ruhájára. Polietilénből és egy polipropilén borításból áll, a puhaság és kényelem érdekében.

- Rugalmas tépőzárak: ezek a beállítható csíkok puhák, és segítenek abban, hogy a pelenka tökéletesen illeszkedjen a babára. Polipropilénből és poliészter rostokból áll, melyek puhaságot és rugalmasságot kölcsönöznek neki, a kisbabád még nagyobb kényelme érdekében.

- Rugalmas gumírozás: segít, hogy a pelenka kénylemesen körbeölelje kisbabád lábait, a még nagyobb kényelem és a szivárgás elkerülése érdekében. A Pampers® nem használ gumit vagy latexet, amelyek allergiát okozhatnak, helyette elasztánt és polipropilént használunk.

- Ragasztók: ezeket használjuk az alkotóelemek összetartására és a szivárgás elkerülésére. Nem érintkeznek a kisbabád bőrével. A Pampers® csak oldószermentes ragasztóanyagokat használ.

Fogyasztóink elvárásainak elébe menve, beszállítóinkkal sokat dolgoztunk együtt azon, hogy javítsuk néhány ragasztóanyag szagán. Ezek az anyagok mind szigorú kiválasztási folyamaton és részletes elemzésen esnek át, használatuk biztonsága bizonyított. Nem érintkeznek a baba bőrével. Ezen anyagok egyikében sem használjuk az EU kozmetikai rendeletének listáján szereplő 26 allergén egyikét sem.

- Bőrápoló: kisbabád bőrének védelme és a pelenka okozta bőrkiütés elkerülése érdekében, egy szabadalmaztatott bőrvédő balzsamot viszünk fel a pelenka fedőrétegére. E bőrápolószer összetevői megfelelnek az európai szabályozásnak. Összetevői:

  • Petrolátum: „A petrolátum nem más, mint a közismert Vazelin, egy biztonságos, ártalmatlan orvosság, amelyet a bőrgyógyászatban már több mint 100 éve használnak. (…) általánosan használják a pelenka okozta bőrkiütés megelőzésére újszülötteknél” – magyarázza Dr. Alain Taïeb, a CHU Hospital of Bordeaux gyermek-bőrgyógyászati osztályának vezetője. Gyógyszerészeti tisztításon esik át, és teljesen biztonságos a babák számára.

  • Aloe barbadensis (Aloe Vera) levélkivonat, a puhaság érdekében.

  • Folyékony paraffin, ami egy gyógyszerekben a kiszáradás meggátlására használt, zsíros anyag.

  • Sztearil-alkohol, egy, a hidratáló tulajdonsága miatt a gyógyszergyártásban általánosan alkalmazott emulgeálószer.

A csomagoláson is elolvashatod, hogy tartalmaz-e a pelenka bőrápolószert.

- Imádnivaló minták: a pelenka külső oldalán helyezkednek el, szórakoztatják mind a szülőket, mind a babákat! Nem irritáló festékanyagokat tartalmaznak, amelyek nem oldódnak vízben (így nem tudnak behatolni a bőrbe).

Pampers promise icon 

Elasztán, poliészter, polipropilén… mik ezek?

Az összes, a Pampers® pelenkákban megtalálható rost szintén megtalálható… a te ruháidban ugyanúgy, mint kisbabádéiban! Ezek különleges tulajdonságokkal bíró mesterséges rostok, amelyek hozzájárulnak a Pampers® pelenkák kényelméhez és hatékonyságához.

  • A polipropilén puhaságot és kényelmet kölcsönöz a pelenka minden olyan részének, amely érintkezik a baba bőrével. Ez egy rendkívül ellenálló rost; nem szakad, ezért használatával elkerülhető a bolyhosodás és a bőr dörzsölődése.

  • A poliészter segít eloszlatni a nedvességet a pelenka teljes hossza mentén. Sportruházatban is általánosan használják.

  • A polietilén két különösen fontos tulajdonsággal bír: vízálló és légáteresztő egyaránt. Klinikailag tesztelt, megelőzi a szivárgást és mikro-szellőzőcsatornáinak köszönhetően segít a bőr szárazon tartásában.

  • Az elasztán egy rugalmas rost, amely számos szövetben megtalálható, például valószínűleg jelen volt a Te kismamaruháidban is! Rugalmas tulajdonságának köszönhetően segít a pelenkát tökéletesen a helyén tartani, követve a baba mozdulatait, megelőzve ugyanakkor a foltokat és a szivárgást.

Ezeket a rostokat úgy kombináltuk, hogy a nedvességet a pelenka közepébe vezessék, és ott elzárják, a baktériumok elszaporodásának korlátozása érdekében.

Mivel 100%-ban biztonságos pelenkákat és bugyipelenkákat kívánunk nyújtani kisbabádnak, van néhány dolog, amit nem adunk hozzá termékeink összetételéhez.

A Pampers® nem ad hozzá termékeihez semmilyen nem kívánatos anyagot. Mindig is a kisbabák biztonsága volt a legfontosabb számunkra.

NEM adjuk pelenkáinkhoz az alábbi anyagokat:

  • Tartósítószerek: A Pampers® nem használ pelenkáiban tartósítószert, sem nem használunk formaldehidet vagy formaldehidet generáló anyagokat, MIT-t vagy CMIT-t, parabéneket, fenoxi-etanolt, kvaterner ammóniumvegyületeket (QAC-ket), triklokarbánt vagy triklozánt.

  • A-biszfenol (BPA), dioxinok, diszperzált színezőanyagok, elemi klór, etanol, nehézfémek (mint az ólom és a higany), organotinok, parabének, rovarirtószerek, fenol, poli-vinil-klorid (PVC), Policiklikus aromás szénhidrogének (PAH).

  • Természetes latex és gumi, ami időnként allergén lehet.

Ezen anyagok egy része jelen van a környezetünkben, és ezért nyomokban megtalálható mindennapos termékek széles körében, a pelenkáktól a csapvízen át az élelmiszerekig.

Ha további kérdésed van a Pampers® pelenkákkal kapcsolatban, látogass el GyIK oldalunkra vagy hívd fel ügyfélszolgálatunkat az alábbi számon: (06-1) 451-1256

A Pampers biztonság ígérete

Független tesztek és szakértői vélemények a Pampers® pelenkákról:

Itt még többet olvashatsz erről Miért a Pampers?

Sütik elfogadása