A Pampers fenntarthatóságra irányuló törekvései

Hiszünk abban, hogy együtt jobbá tehetjük a kisbabák világát. Már több mint 50 éve gondoskodunk világszerte a kisbabák boldog és egészséges fejlődéséről azáltal, hogy biztonságos és kiváló minőségű termékeket gyártunk, melyekben több millió szülő, gondviselő, egészségügyi szakember és közösség bízik meg nap mint nap.

Tisztában vagyunk azzal, hogy sok szülőt foglalkoztat a gondolat: vajon az eldobható pelenkák és törlőkendők hogyan illeszthetőek a fenntartható életmódba? A környezettudatos szülők gondolkodása túlmutat a következő pelenkacserén; ők figyelembe veszik az általuk használt termékek ökológiai lábnyomát is.

A Pampers fenntarthatóságra irányuló törekvései

A Pampers csapatának meggyőződése, hogy a szülőknek nem kell aközött választaniuk, hogy mi a jó kisbabájuknak vagy mi a jó a bolygónknak. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy csökkentsük termékeink környezetre gyakorolt hatását, miközben szebbé varázsoljuk a kisbabák világát. Azonban erre egyedül nem vagyunk képesek - éppen ezért a fenntarthatóság globális kihívásainak megválaszolásához segítségül hívjuk a tudományt, az innovációt és a különböző együttműködéseinket, melyeket mind egyetlen cél motivál: a kisbabák iránti szeretet.

Munkánk során igyekszünk feltérképezni, hogyan csökkenthetjük karbonlábnyomunkat, és hogyan termelhetünk kevesebb hulladékot annak érdekében, hogy szebb jövőt teremtsünk a kisbabáknak és a bolygónak, ahol felnőnek. Globális célkitűzéseink elnevezése a "Big Acts of Love", mely a 2030-as évre teljesítendő törekvéseinket fogalmazza meg.

A Pampers célkitűzései 2030-ig

A Pampers célkitűzései 2030-ig

A Pampers "Big Acts of Love" programjának 2030-as célkitűzései olyan globális célokat tartalmaznak, melyeket magunknak állítottunk fel az elkövetkezendő évtizedre.

Mert szeretjük a kisbabákat

Elszántan törekszünk arra, hogy egy biztonságos, boldog és egészséges kezdetet nyújthassunk a kisbabák számára.

Fő célunk: hogy továbbra is biztonságos, kiváló minőségű és megbízható termékeket állítsunk elő fogyasztóink számára, melyek összetevőiről átláthatóan tájékoztatjuk őket.

  • Mert szeretjük a koraszülötteket… Támogatjuk az idő előtt született kisbabákat*, szüleiket és a koraszülött ellátásban dolgozó szakembereket; így segítjük ezeket a csöppségeket, hogy a lehető legjobb esélyekkel indulhassanak az életben.

  • Mert szeretjük a pelenkákat… Továbbra is pelenkaadományokkal támogatjuk a szegénységben élő vagy katasztrófa által sújtott családokat.

  • Mert szeretjük az egyenlőség és elfogadás gondolatát... Fontosnak tartjuk kommunikációnkban az egyenlőséget, a sokszínűséget és a társadalmi elfogadást a kisbabákra, a szülőkre és a gondviselőkre vonatkozóan egyaránt.

További részletekért kattints ide!

Mert szeretjük a kisebb karbonlábnyomot

Elkötelezetten munkálkodunk azon, hogy hozzájáruljunk vállalatunk zéró üvegházhatású gázkibocsátásra vonatkozó, 2040-ig megvalósítandó, klímaváltozással kapcsolatos tervéhez.

Fő célunk: aktívan hozzájárulni vállalatunk tudományosan megalapozott céljához, hogy gyáregységeinkben 50%-al, beszállítói láncunkban pedig 40%-al** csökkenjen a kibocsátás.

  • Mert szeretjük a kisebb karbonlábnyomot maguk után hagyó alapanyagokat… Fáradhatatlanul dolgozunk azon, hogy pelenkáink és törlőkendőink 50%-ban fenntartható és/vagy organikus, újrahasznosított és megújuló anyagokat tartalmazzanak. Továbbra is arra törekszünk, hogy csomagolásainkban 50%-kal*** csökkentsük a kőolaj alapú műanyagok felhasználását.

  • Mert szeretjük a megújuló villamosenergiát… Célunk, hogy minden babaápolási terméket előállító gyáregységünk 100%-ban megújuló villamosenergiát vásároljon.

  • Mert szeretjük a felelős beszállítókat… A "Fenntartható Ellátási Lánc Innovációs Program" keretein belül, stratégiai beszállítóinkkal közösen dolgozzuk ki a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését előirányzó stratégiákat.

További részletekért kattints ide!

Mert szeretjük a kevesebb hulladékot…

Mindent megteszünk a pelenkahulladék csökkentése érdekében, és az erre irányuló törekvéseinkben az innováció, az ismeretterjesztő programok és a partnerségi együttműködések segítenek bennünket.

Fő célunk: 10 millió dollárt fektetni a partneri kapcsolatok és szövetségek kiépítésébe, hogy kijelölhessük a pelenkahulladék körforgásos gazdasági megoldásait. A megszerzett tudást szeretnénk megosztani egymással, hogy felgyorsulhasson az iparág csökkentett hulladéktermelés felé vezető útja.

  • Mert szeretjük csökkenteni az anyagfelhasználást… Továbbra is ösztönözzük az innovációba történő beruházásokat, melyek segítségével csökkenthetjük az anyagfelhasználást a kisbaba teljes pelenkázási időszaka alatt****. Fontosnak tartjuk a szülők tájékoztatását a pelenkák és törlőkendők felelősségteljes használatával és hulladékkezelésével kapcsolatban.

  • Mert szeretjük az újrafelhasználhatóságot… Folytatjuk a befektetést az újrafelhasználhatóságot elősegítő innovációkba. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy 2025-ig újrafelhasználható termékeink még több piacon elérhetőek legyenek.

  • Mert szeretjük az újrahasznosítást… Célunk, hogy csomagolásaink 100%-a újrahasznosítható legyen.*****

További részletekért kattints ide!

* Honlapunkon további részleteket olvashatsz a #Pampersalegkisebbekert programunkkal kapcsolatban. ** Az 1. és 2. célkitűzést 2010-hez képest, míg a 3. célkitűzést 2020-hoz képest határoztuk meg. A 3. célkitűzéssel kapcsolatos, SBTi-nek benyújtott, 2030-ra teljesítendő céljaink közé tartozik, hogy a kiemelt kategóriáink beszállítói láncában 40%-kal csökkenjen a károsanyag-kibocsátás. A P&G kiemelt kategóriái a P&G ellátási láncán belül az üvegházhatású gázok kibocsátásának több mint 90%-áért felelősek. 2030-ra 50%-kal tervezzük csökkenteni a globális upstream késztermékek kibocsátásának intenzitását. *** A 2017-es értékek alapján. **** Ahol tudományos alapon a leginkább csökkenthető termékeink környezeti hatása. ***** Ahol a helyi infrastruktúra ezt lehetővé teszi.

Sütik elfogadása