Mit kell vinnünk (és mit nem) a kórházba?

Deidre Uria

Hurrá! Már a terhesség 37. heténél tartunk, ami általánosságban azt jelenti, hogy a babánk már nem koraszülött.

Innentől kezdve a baba már bármikor biztonsággal megszülethet, úgyhogy érdemes elkészítenünk a szülési tervet, az értesítési listát, és bepakolnunk a kórházba szükséges holmikat (ha eddig még nem tettük meg).

Az alábbi, könnyen követhető lista – az azonosító okmányok, mobiltelefon / mobiltöltő és a szükséges orvosi dokumentumok kivételével – tartalmaz mindent, amit be kell pakolnunk.

Vajúdáshoz és szüléshez

• Több példányt készítsünk, és adjuk át az ápolóknak, az altatóorvosnak, a szülésznőnek, a dúlának és/vagy a szülész-nőgyógyásznak.

Ajakbalzsam. Vajúdás és szülés közben nem szabad inni, emiatt kiszáradhat az ajkunk. Alkalmazzuk gyakran az ajakbalzsamot, hogy nedvesen tartsuk.

Hajcsat. Legyen kéznél, hogy könnyen fel lehessen tűzni a hajunkat.

Zenelejátszó és hordozható hangfalak. Állítsunk össze „életadó” lejátszási listát különféle nyugtató és motivációs zeneszámokból a szüléshez, és töltsük fel zenelejátszóra vagy a telefonunkra.

Táblagép. Jelentkezzünk be a kedvenc alkalmazásainkba vagy böngésszük a netet, miközben végigküzdjük magunkat a méhösszehúzódásos fájdalmakon, majd tudassuk messze élő barátainkkal vagy családtagjainkkal e-mail útján, vagy a közösségi oldalakon, hogy megérkezett a kisbabánk.

Olvasnivaló. Jó ötlet, ha vajúdás közben figyelemelterelésképpen kedvenc könyvünket vagy magazinunkat bújjuk, mivel a vajúdás első szülés esetében akár 12-24 óráig is eltarthat.

Rágcsálnivaló / némi készpénz partnerünk számára. Ha mi magunk nem is tudunk enni, partnerünk bőven megéhezhet a vajúdás és a szülés folyamán.

Kamera. Szereljük fel partnerünket egy maximumra feltöltött videó vagy kézi kamerával, hogy meg tudja örökíteni a baba érkezését és első „kinti” perceit.

A szülés utáni kórházi tartózkodáshoz

Babanapló. Ha dokumentálni szeretnénk kisbabánk születési statisztikai adatait; érdemes egy oldalt üresen hagyni lábnyomának megörökítéséhez.

Kényelmes ruházat. Bő szabadidőruhát vagy pizsamát pakoljunk be, hogy könnyen levehessük a vizsgálatokhoz vagy a szoptatáshoz. (Ha tervezett császármetszéssel jön világra a baba, dupla mennyiségű ruhát pakoljunk, mivel kórházi benntartózkodásunk kétszer olyan hosszú lesz.)

Zokni vagy papucs. Tartsuk tisztán és melegen a lábunkat, ha a kórteremben vagy a csecsemőszobába oda-vissza mászkálunk.

Szemüveg. Lehet, hogy a szülés folyamán és az azt követő felgyógyulási szakaszban túlzottan érzékeny a szemünk a kontaktlencséhez, úgyhogy jó, ha kéznél van egy szemüveg.

Pulcsi vagy köntös. A kórtermek lehűlhetnek, érdemes rá felkészülni.

Piperecikkek. Tegyük be egy neszeszerbe fogkefét, fogkrémet, sampont, kondícionálót, szappant, dezodort, kölnit, fésűt, hajformázó termékeket, sminkfelszerelést.

Hajszárító. Ha be akarjuk szárítani vagy kivasalni a hajunkat, a saját eszközeinket kell magunkkal vinnünk.

Babaruha a hazaszállításhoz. Kell majd body, kezeslábas, sapka és takaró.

A kórházban sok mindent adnak, amit magunktól is bepakolnánk, például a következőket:

Köntös. Lehet, hogy egyszerűbb a kórházi köntösbe bújni a szülés alatt és után.

Párna és takaró. A kórházi ágyhely tartozékai szülés közben és utána is, de ha saját párnánk és / vagy takarónk kényelmesebb, pakoljuk be nyugodtan.

Szoptatós betét, bimbópuhító krém. Szoptatáskor a kórház szoptatási tanácsadója ellát minket eldobható szoptatós betéttel és bimbópuhító krémmel.

Pelenka, babatörlőkendő, krém. Kórházi tartózkodásunk alatt a babaágyban mindig benne lesznek a pelenkázáshoz szükséges kellékek.

Töröljük le a gyöngyöző izzadságcseppeket homlokunkról: kipipálhatjuk a kórházi cuccunk bepakolásának feladatát. Az összekészített csomagot aztán tegyük az ajtó mellé, hogy csak fel kelljen kapni, ha elérkezik a nagy nap.

Sütik elfogadása