Daddy-s-checklist-for-baby-s-arrival

Teendők listája a szülésre készülő apukáknak

2014. 10. 17.

Ellenőrző lista apukáknak
Mint a szülés másik résztvevőjének, nekünk is saját listánk kell készítenünk a teendőinkhez. Ha még nem tettük volna meg, akkor látogassunk el a szülészetre és térképezzük fel az otthonunktól a kórházig vezető útvonalat, lehetőleg egy „B” tervvel arra az esetre, ha a Nagy Napon akadályokba ütköznénk. Készítsük be a fényképezőgépet, kamerát és vegyük elő a babaülést is.

TEENDŐINK LISTÁJA
A szülésre a lehető legfelkészültebbek szeretnénk lenni. Ketyeg az idő, így hát itt az ideje elkezdeni!

• Pakoljuk be és készítsük elő párunk kórházi táskáját, már két héttel a szülés időpontja előtt. A teljes lista megtekintéséhez kattints ide! Ahhoz, hogy a lehető legjobban felkészüljünk gyermekünk érkezésére, csomagoljunk magunknak is extra pólókat, egy váltás alsóneműt és néhány fürdőszobai eszközt is. Közelebb érve a nagy naphoz, pakoljunk be némi harapni- és innivalót magunknak és a kismamának is.
• Olvassuk át párunk szülési tervét néhányszor, hogy képbe legyünk az elképzeléseivel és kívánságaival! Ez nemcsak őt, de bennünket is felkészít az eseményre.
• Látogassuk meg a kórházat és ellenőrizzük a parkolási lehetőségeket és a bejelentkezés menetét!
• Tanuljunk meg két útvonalat is a kórházba, ha esetleg az egyiken fennakadást jeleznének.
• Készítsünk egy listát azoknak a telefonszámával, akikkel meg szeretnénk osztani az örömhírt. Legyen nálunk aprópénz arra az esetre, ha a kórházi telefont kellene használnunk. A Nagy Napon már garantáltan nem fogunk tudni az apró részletekkel foglalkozni.
• Készítsük elő a kamerát vagy a fényképezőgépet, az akkumulátorokat pedig töltsük föl!
• Tanuljuk meg a babaülés kocsiba rögzítésének menetét az örömteli hazaútra!

Ez is érdekelhet:

Törlőkendők

Pampers Sensitive törlőkendők

Kevesebb törlés a kíméletesebb tisztításért *