7 ötlet az aktív babák környezetének biztonságossá tételéhez

Kara Giannecchni

Szülőként, noha hihetetlenül izgalmas, ugyanakkor az idegeinket próbára tévő élmény, amikor gyermekünk először kezd el kúszni. Amint a babák képesek a helyváltoztatásra, úgy a biztonságukkal kapcsolatos aggodalmak sokasága lepi el gondolatainkat, olyanok, amelyek előtte nem foglalkoztattak bennünket.

Noha semmi nem helyettesíti a szülő éberségét, a következő hat alapvető tipp segítségével gondoskodhatunk arról, hogy mire gyermekünk „beindul”, mi és az otthonunk is készen álljon a kihívásra.

  1. Legyünk a babával egy szinten: a szó szoros értelmében! Amikor gyermekünk mászik, ereszkedjünk le négykézlábra és magunk is kússzunk körbe a lakásban, hogy észrevegyük mindazokat a tárgyakat, melyeket kisbabánk elérhet. Ezzel jobban fölmérhetjük, milyen veszélyek leselkednek rá. Így például, az asztal alatt kúszva kiszúrhatjuk azokat a konnektorokat, amelyeket le kell fednünk.

  2. Biztosítsuk a lépcsőket! Ha lakásunkban lépcsők is vannak, akkor azok aljára és tetejére szükséges lesz biztonsági rácsokat helyezni. Vegyük figyelembe, hogy ha nyomásra nyíló rácsot használunk, akkor gyermekünk testsúlya elegendő lehet ahhoz, hogy kinyissa azokat! A legbiztonságosabb választás, ha a lépcsőzár a falra is rögzíthető.

  3. Tüntessük el a vezetékeket! Gondoskodjunk arról, hogy minden ami kábellel működik, el van zárva, beleértve a babafigyelő eszközöket is. Mindenképp hasznos, ha beszerzünk konnektor- és ablak védőket.

  4. Rögzítsünk minden nagyméretű és nehéz tárgyat! Amikor a baba elkezd kúszni, mindenhová megpróbál fölmászni. Győződjünk meg arról, hogy a TV, a mikró, az akvárium, a könyvespolcok, a bútorok és a kisebb tárgyak, - egyszóval minden, ami ráeshet és ráborulhat, - megfelelően rögzítve vannak a falhoz, vagy a padlóhoz.

  5. Keressük meg az összes lehetséges veszélyforrást! A garázs, a pince, a fürdőszoba, és a dolgozószoba mind veszélyt jelenthetnek a pici számára. Minden olyan szekrényre, amelyben tisztítószereket, festéket, nehéz szerszámokat, súlyzókat, apró csavarokat vagy bármilyen vegyszert tárolunk, helyezzünk lakatot, ha az, gyermekünk számára is elérhető, észrevehető.

  6. Baba-biztos bútorszélek és konnektorok a közös helyiségekben Miden éles sarokkal rendelkező bútort ki kell párnázni, a konnektorokra pedig konnektorvédőt kell helyezni!

Amint gyermekünk beindul, ezek az alapvető baba-biztonsági óvintézkedések megnyugtatóak lehetnek számunkra. Így a legnagyobb kihívás Ön számára már csak az lesz, hogy lépést tartson gyermekével!

Sütik elfogadása