Hogyan működik egy Pampers® bugyipelenka és miből készül?

Szülőként, 100%-ban biztonságos, kényelmes bugyipelenkát szeretnétek, amely szárazon tartja kisbabátokat, és lehetővé teszi számára, hogy szabadon felfedezhesse a világot. A Pampers® 50 éve tervez bugyipelenkákat, pontosan ezt tartva a szeme előtt: biztosítani, hogy a hatékonyság és a kényelem kéz a kézben járjon a biztonsággal.

Tudj meg mindent arról, hogy mitől válnak a Pampers® bugyipelenkák jó minőségű és megbízható termékekké, az összetevők kiválasztásától (melyeket használjuk és melyeket nem!) egészen a bugyipelenkáink működéséig.

100%-ban biztonságos összetétel, átlátható módon kommunikálva

Mielőtt egy Pampers® pelenka részévé válnának, az összetevők szigorú kiválasztási folyamaton esnek át.

Kutatóink gyermekorvosokkal, gyermek-bőrgyógyászokkal és toxikológusokkal együttműködve dolgoznak azon, hogy a felhasznált anyagok és minden csecsemők számára gyártott késztermékünk biztonságos legyen.

Az összes alkotóelem, amit felhasználunk bőrgyógyászatilag tesztelt, és megfelel az EU Fogyasztási Cikkek Tudományos Bizottsága SCCS/1564/15 sz. szigorú előírásainak.

Hogyan működik egy Pampers® bugyipelenka és miből készül?

Egy Pampers® bugyipelenka minden részének megvan a maga szerepe. De a célja mindegyiknek ugyanaz: kisbabád számára biztonságot, kényelmet és hatékonyságot biztosítani.

Külső rész
Mókás minták
Rugalmas gumírozás
Bőrápoló
Fedőréteg
Nedvszívó mag
360°-os derékgumírozás
Kidobást könnyítő ragasztószalag
Nedvességjelző csík

- Nedvszívó mag: Ez a Pampers® technológia lelke! Felszívja a nedvességet és távol tartja kisbabád bőrétől, biztosítva, hogy az egészséges és száraz maradjon.

Itt megtalálsz mindent, amit a Pampers bugyipelenkák nedvszívó magja tartalmaz:

 • Szupernedvszívó: ez az anyag minden egyszer használatos pelenkában megtalálható, és képes felszívni saját tömegének akár 30-szorosát is! Néhány másodperc alatt felszívja és magában tartja a folyadékot. Ezek a szuper nedvszívó anyagok teljesen biztonságosak és kémiailag semlegesek, amint ezt már több mint 400 tanulmány kimutatta, melyet erről az összetevőről és a lehetséges (elsősorban bőrrel történő) érintkezésekről készítettek (több mint 300.000 pelenkán elvégezve).

 • Cellulóz: egy természetes eredetű anyag, amely felszívja a nedvességet. A Pampers® által felhasznált összes cellulóz fenntartható forrásból származik. Ez az egyik módja annak, ahogyan a Pampers® kifejezi elkötelezettségét a fenntartható erdőgazdálkodás iránt, és teljesíti a 995/2010 sz. EU rendelet követelményeit. A Pampers® kifejlesztette a szupernedvszívó anyagok és a cellulóz egyedi kombinációját a magas hatékonyságú bugyipelenkái számára, melyek hozzájárulnak kisbabád kényelméhez. A szuper nedvszívó anyag és a cellulóz használata közti megfelelő egyensúly megtalálása biztosítja, hogy a pelenka ne legyen túl vastag, se ne akadályozza a baba mozgását (és ez segít elkerülni a "nedves csomagot”).

 • Polipropilén és poliészter

- 360°-os derékgumírozás: Egy puha derékgumírozás, mely kényelmes, mint egy kisbugyi, és elősegíti a könnyű pelenkacserét. Az alsóneműhöz vagy ruházathoz hasonlóan puha polipropilén szálakból és rugalmas anyagból készült.

- Kidobást könnyítő ragasztószalag: Egy öntapadós szalag, amely segíti a Pampers® bugyipelenka kidobását. Ragasztóval bevont polipropilénből készült, így könnyen a bugyipelenkához ragad.

- Fedőréteg: a pelenka belsejébe vezeti a nedvességet, ezáltal tisztán és egészségesen tartva kisbabád bőrét. A fedőréteg, amely érintkezik a kisbabád bőrével, polipropilén rostokat tartalmaz, amelyek puhává és kényelmessé teszik a bugyipelenkát a baba számára.

- Külső rész: ez a pelenka külseje. Ez tartja bent a pelenka tartalmát, hogy az ne kerülhessen az ágyra vagy a baba ruhájára. Polietilénből és egy polipropilén borításból áll, a puhaság és kényelem érdekében.

- Rugalmas gumírozás: segít, hogy a bugyipelenka kényelmesen körbeölelje kisbabád lábait, a még nagyobb kényelem és a szivárgás elkerülése érdekében. A Pampers® nem használ gumit vagy latexet, amelyek allergiát okozhatnak, helyette elasztánt és polipropilént használunk.

- Ragasztók: ezeket használjuk az alkotóelemek összetartására és a szivárgás elkerülésére. Nem érintkeznek a kisbabád bőrével. A Pampers® csak oldószermentes ragasztóanyagokat használ. Fogyasztóink elvárásainak elébe menve, beszállítóinkkal sokat dolgoztunk együtt azon, hogy javítsuk néhány ragasztóanyag szagán. Ezek az anyagok mind szigorú kiválasztási folyamaton és részletes elemzésen esnek át, használatuk biztonsága bizonyított. Nem érintkeznek a baba bőrével. Ezen anyagok egyikében sem használjuk az EU kozmetikai rendeletének listáján szereplő 26 allergén egyikét sem.

- Bőrápoló: kisbabád bőrének védelme és a bugyipelenka okozta bőrkiütés elkerülése érdekében, egy szabadalmaztatott bőrvédő balzsamot viszünk fel a pelenka fedőrétegére. E bőrápolószer összetevői megfelelnek az európai szabályozásnak. Összetevői:

 • Petrolátum: „A petrolátum nem más, mint a közismert Vazelin, egy biztonságos, ártalmatlan orvosság, amelyet a bőrgyógyászatban több mint 100 éve használnak. (…) általánosan használják a pelenka okozta bőrkiütés megelőzésére újszülötteknél” – magyarázza Dr. Alain Taïeb, a CHU Hospital of Bordeaux gyermek-bőrgyógyászati osztályának vezetője. Gyógyszerészeti tisztításon esik át, és teljesen biztonságos a babák számára.

 • Aloe barbadensis (Aloe Vera) levélkivonat.

 • Folyékony paraffin, ami egy gyógyszerekben a kiszáradás meggátlására használt, zsíros anyag.

 • Sztearil-alkohol, egy, a hidratáló tulajdonsága miatt a gyógyszergyártásban általánosan alkalmazott emulgeálószer.

A csomagoláson is elolvashatod, hogy tartalmaz-e a pelenka bőrápolószert.

- Imádnivaló minták: a pelenka külső oldalán helyezkednek el, szórakoztatják mind a szülőket, mind a babákat! Nem irritáló festékanyagokat tartalmaznak, amelyek nem oldódnak vízben (így nem tudnak behatolni a bőrbe).

- Nedvességjelző csík (csak Premium Protection™ bugyipelenkáinkban): Annnyira praktikus! A csík színe megváltozik, amikor eljött a pelenkacsere ideje! Ez egy sárga csík, amely a pH-érték megváltozására reagál: színe kékre vált, ha kapcsolatba lép a baba vizeletével.

Pampers promise icon 

Elasztán, poliészter, polipropilén… mik ezek?

Az összes, a Pampers® bugyipelenkákban megtalálható rost szintén megtalálható… a te ruháidban ugyanúgy, mint kisbabádéiban! Ezek különleges tulajdonságokkal bíró mesterséges rostok, amelyek hozzájárulnak a Pampers® bugyipelenkák kényelméhez és hatékonyságához.

 • A polipropilén puhaságot és kényelmet kölcsönöz a bugyipelenka minden olyan részének, amely érintkezik a baba bőrével. Ez egy rendkívül ellenálló rost; nem szakad, ezért használatával elkerülhető a bolyhosodás és a bőr dörzsölődése.

 • A poliészter segít eloszlatni a nedvességet a bugyipelenka teljes hossza mentén. Sportruházatban is általánosan használják.

 • A polietilén két különösen fontos tulajdonsággal bír: vízálló és légáteresztő egyaránt. Klinikailag tesztelt, megelőzi a szivárgást és mikro-szellőzőcsatornáinak köszönhetően segít a bőr szárazon tartásában.

 • Az elasztán egy rugalmas rost, amely számos szövetben megtalálható, például valószínűleg jelen volt a Te kismamaruháidban is! Rugalmas tulajdonságának köszönhetően segít a bugyipelenkát tökéletesen a helyén tartani, követve a baba mozdulatait, megelőzve ugyanakkor a foltokat és a szivárgást.

  Ezeket a rostokat úgy kombináltuk, hogy a nedvességet a pelenka közepébe vezessék és ott elzárják, a baktériumok elszaporodásának korlátozása érdekében.

Mivel 100%-ban biztonságos pelenkákat és bugyipelenkákat kívánunk nyújtani kisbabádnak, van néhány dolog, amit nem adunk hozzá termékeink összetételéhez.

A Pampers® nem ad hozzá termékeihez semmilyen nem kívánatos anyagot. Mindig is a kisbabák biztonsága volt a legfontosabb számunkra.

NEM adjuk bugyipelenkáinkhoz az alábbi anyagokat:

 • Tartósítószerek. A Pampers® nem használ pelenkáiban tartósítószert, sem nem használunk: formaldehidet vagy formaldehidet generáló anyagokat; MIT-t vagy CMIT-t; parabéneket; fenoxi-etanolt; kvaterner ammóniumvegyületeket (QAC-ket); triklokarbánt vagy triklozánt.

 • A-biszfenol (BPA), dioxinok, diszperzált színezőanyagok, elemi klór, etanol, nehézfémek (mint az ólomés a higany), organotinok, parabének, rovarirtószerek, fenol, poli-vinil-klorid (PVC), Policiklikus aromás szénhidrogének (PAH).

 • Természetes latex és gumi, ami időnként allergén lehet.

Ezen anyagok egy része jelen van a környezetünkben, és ezért nyomokban megtalálható mindennapos termékek széles körében, a pelenkáktól a csapvízen át az élelmiszerekig.

Ha további kérdésed van a Pampers® bugyipelenkákkal kapcsolatban, látogass el GyIK oldalunkra vagy hívd fel ügyfélszolgálatunkat az alábbi számon: (06-1) 451-1256

Itt még többet olvashatsz erről Miért a Pampers?

Sütik elfogadása