A környezetszennyezés visszaszorítása

Jobb pelenkák kevesebb anyagból

A legnagyobb lehetőség a káros környezeti hatások visszaszorítására a felhasznált anyagok mennyiségének csökkentésére való összpontosításban rejlik; erre jutottak a kormányzati ügynökségek (mint pl. a DEFRA az Egyesült Királyságban) és a Pampers kutatásai.

  • Ma a Pampers pelenkák lényegesen kevesebb anyagot tartalmaznak, mint korábban. Például pelenkáink súlyát és csomagolását közel 50%-kal csökkentettük Európában és Észak-Amerikában az elmúlt két évtized során és dolgozunk ennek továbbfejlesztésén

  • A Pampers egyre inkább a tasakok alkalmazása felé halad a kartondobozok használata helyett (Európa egyes részein ezt már el is kezdte). A szülők arról számolnak be, hogy a tasakokat jobban szeretik, mert könnyebben hordozhatók - így a csomagolóanyag több mint 80%-át és a műanyag közel 10%-át megspórolhatjuk. A dobozokról zsákokra váltás azt is eredményezi, hogy kevesebb teherautó lesz az utakon, amely akár 162 tonna szén-dioxid kibocsátását szüntetheti meg.

Megújuló energia, fenntartható beszerzés

  • 2014-ben egyik legnagyobb gyárunk, a lengyelországi Targowekben található lett az első olyan Pampers-gyár, amely 100%-ban megújuló forrásokból (mint a napfény, a szél és a víz) származó elektromosságot használ.

  • Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy fenntartható forrásból származó anyagokat használjunk, miközben megtartjuk a kimagasló teljesítményt és a legmagasabb szintű biztonságot a kisbabák számára. Haladunk, de tisztában vagyunk azzal, hogy még messze az út vége, ezért is kutatjuk szüntelenül a fejlesztés lehetőségét.

Itt még többet olvashatsz erről Miért a Pampers?

Sütik elfogadása