Article-2_605x380

Jobb pelenkák kevesebb anyagból

A legnagyobb lehetőség a káros környezeti hatások visszaszorítására a felhasznált anyagok mennyiségének csökkentésére való összpontosításban rejlik; erre jutottak a kormányzati ügynökségek (mint pl. a DEFRA az Egyesült Királyságban) és a Pampers kutatásai. • Ma a Pampers pelenkák lényegesen kevesebb anyagot tartalmaznak, mint korábban. Például pelenkáink súlyát és csomagolását közel 50%-kal csökkentettük Európában és Észak-Amerikában az elmúlt két évtized során és dolgozunk ennek továbbfejlesztésén • A Pampers egyre inkább a tasakok alkalmazása felé halad a kartondobozok használata helyett (Európa egyes részein ezt már el is kezdte). A szülők arról számolnak be, hogy a tasakokat jobban szeretik, mert könnyebben hordozhatók - így a csomagolóanyag több mint 80%-át és a műanyag közel 10%-át megspórolhatjuk. A dobozokról zsákokra váltás azt is eredményezi, hogy kevesebb teherautó lesz az utakon, amely akár 162 tonna szén-dioxid kibocsátását szüntetheti meg.

Az okosabb gyártás azt eredményezi, hogy kevesebb anyagra van szükség pelenkáink előállításához.

2009 és 2014 között a kibocsátásunkat ennyivel csökkentettük: • Gyártási hulladék 78% • Szén-dioxid kibocsátás 9% • Energiafelhasználás 8% • Vízfogyasztás 4% (termelési egységenként) Ma már 10 gyárunk működik nulla szemétkibocsátással, ami azt jelenti, hogy semmi nem kerül a hulladéklerakókba abból, ami bekerül ezekbe a gyárakba. Célunk az, hogy végül minden Pampers üzem kövesse ezt a példát. Ahhoz, hogy ezt elérjük, folyamatosan keressük azokat az innovatív megoldásokat, amelyekkel a hulladékunknak új felhasználási módot találunk, azt újrahasznosíthatjuk vagy újból felhasználhatjuk. Például: • Szaúd-Arábiában, a kisbabáinkat szárazon tartó nedvességelnyelő anyagok hulladékát víz tárolására használják a sivatagos részeken • Németországban a műanyag nyesedéket növénycserépként hasznosítják újra!

Megújuló energia, fenntartható beszerzés

• 2014-ben egyik legnagyobb gyárunk, a lengyelországi Targowekben található lett az első olyan Pampers-gyár, amely 100%-ban megújuló forrásokból (mint a napfény, a szél és a víz) származó elektromosságot használ. Nem állunk meg itt, azon vagyunk, hogy további gyárainkról mondhassuk el ugyanezt. • Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy fenntartható forrásból származó anyagokat használjunk, miközben megtartjuk a kimagasló teljesítményt és a legmagasabb szintű biztonságot a kisbabák számára. Haladunk, de tisztában vagyunk azzal, hogy még messze az út vége, ezért is kutatjuk szüntelenül a fejlesztés lehetőségét.