10 mókás ötlet a várandósság bejelentéséhez

Mókás ötleteket keresünk terhességünk tényének bejelentéséhez? Íme 10 javaslat ahhoz, hogyan tehetjük meg mindezt.

Tovább

Szülés előkészítő tanfolyamok. Fontos, a szülés során és később is alkalmazható technikák.

Bizonyára már mindannyian hallottuk a mondást: „Az elme uralja testet.” Rekaxációs gyakorlatokkal kordában tartható a fájdalom és a stressz, s mindez különösen igaz a vajúdás esetén. Hogyan készüljünk fel?

Tovább

Gyógyulás és felépülés a szülést követően.

A sok izgalom és a kisbabánk világra hozásával járó rengeteg "munka" után itt az ideje, hogy szervezetünk regenerálódjon! Az, hogy mindez mennyi ideig fog tartani, sok dolgon múlik.

Tovább

Emlékek megőrzése. A szülés pillanatai, az itt készített képek felbecsülhetetlen értéke.

Itt az ideje a felkészülésnek! Van ami magától értetődő és van, amire esetleg magunk sem gondoltunk. Melyek lehetnek ezek?

Tovább

Táplálkozás a terhesség korai szakaszában. Kívánósság és étkezési szokások.

Talán hallottunk már arról, hogy a terhes kismamák mindenféle dolgot megkívánnak a fagylalttól a kovászos uborkáig. Vajon mi okozhatja ezt a hirtelen és érdekes ízlésváltozást?

Tovább

Terhesség hétről hétre: 32. hét

A 32. héten megkezdődnek az előkészületek a Nagy Napra. Legyen az szülés előkészítő tanfolyam, vagy hogy partnerünk feltérképezze az utat a kórházig, - ideje szervezkedni!

Tovább

Népszerű lánynevek a világ minden tájáról

Inspiráló ötletek: a 10 legnépszerűbb lánynév a világ 9 országából

Tovább

Népszerű fiúnevek a világ minden tájáról

Inspiráló ötletek a névadáshoz: 10 népszerű fiúnév a világ 9 országából.

Tovább

Második trimeszter: hogyan reagál a baba a hangulatváltozásainkra?

Ahogyan a pici növekszik, egyre inkább hozzászokik saját kis "vízi világához". Talán nem is vagyunk tudatában annak, hogy hangulatunk mennyire befolyással van a magzatra! Hogyan minimalizálhatjuk hát a stresszt

Tovább

Miket kell beszereznünk az újszülött érkezésére?

Babacipők, fürdőlepedők, rugdalódzók, pelenkák – íme egy lista mindarról. amire szükségünk lesz otthon az újszülöttünk érkezésének első napjaiban. Mindemellett fontos biztonsági tanácsok arra nézve, mit

Tovább

Alvás a várandósság alatt és gyakroi vizelési inger.

Nehézkesen megy az alvás? A terhesség alatt nagy kihivás a kényelmes poziciót megtalálása, miközben rúgdos a baba és gyakori látogatásokat teszünk a fürdőszobába. Hogyan pihenjük ki magunkat?

Tovább

A megváltozott étkezési szokásunk proteinre épül? Eszünk belőle eleget?

A várandós nőknek napi 100 gramm fehérjére van szükségük. Az elengedhetetlen fontosságú aminosavakat tartalmazó proteinek a legfontosabb segítői a magzat fejlődésének, és leginkább húsokban, halakban és

Tovább

Öltözködés a pocakhoz

Attól még, hogy várandósak vagyunk, nem jelenti azt, hogy ne lehetnénk divatosak.

Tovább

Minden nő egy könnyű szülésről álmodozik.

Tudtad, hogy sokféleképp kényelmesebbé teheted a szülést saját magad számára? Az izomrelaxációs technikáktól az epidurális érzéstelenítésig számos lehetőség áll rendelkezésre.

Tovább

Utolsó simítások a baba érkezése előtt, hogy minden emlékezetes maradjon!

Noha nem tudjuk előre megjósolni milyen hosszú lesz a szülés, hogyan fog zajlani és milyen lesz a megszületés pillanata, azonban nem árt, ha egy pillanatra átérezzük a szülőszoba hangulatát és magunk elé

Tovább

Fájdalomcsillapítás a szülés során

A fájdalomcsillapítás a szülés során, az egyik olyan téma, ami a terhesség alatt újra és újra előjön. Ez egy fontos kérdés, és amíg nem indul meg a szülés, nem tudjuk, hogy mi lesz megfelelő számunkra, ha

Tovább

Vitaminkiegészítők

Egy újszülöttel mindenki segítségre szorul. Segítséget nyújthat a védőnő, a barátok és a családtagok. Hogyan környékezzük meg őket?

Tovább

Mesehallgatás a pocakban: az olvasás megkedveltetése már a megszületés előtt

Az olvasás élményét és szeretetét már a pici megszületése előtt elkezdhetjük kialakítani. Kisbabánk már az anyaméhben is hallja hangunkat, ezért bátran szokjunk hozzá a hangos olvasáshoz!

Tovább

A szülés lehetőségei

A Nagy Naphoz közelítve ideje elgondolkodnunk azon, hogyan szeretnénk szülni! Noha minden szülés egyedi és kiszámíthatatlan, fontos hogy felkészüljünk rá! Az alábbiakban bemutatjuk a rendelkezésre álló

Tovább

A szülés nagy terve. Ne felejtsünk el előre becsomagolni a kórházba!

Kisbabánk már hamarosan úton van. Megvan már, hogy mit kell bepakolnunk, melyek azok a holmik amik feltétlenül hasznosak lesznek? Kisokosunk segítségedre lehet.

Tovább