A Pampers és a fenntartható fejlődés – mert szeretünk kisebb karbonlábnyomot hagyni magunk után

Hiszünk abban, hogy együtt jobbá tehetjük a kisbabák világát. A kisbabák boldog és egészséges fejlődéséről való gondoskodás egyben a bolygónkról való gondoskodást is jelenti, ahol felnőnek. A környezettudatos szülők gondolkodása túlmutat a következő pelenkacserén; ők figyelembe veszik az általuk használt termékek ökológiai lábnyomát is.

Éppen ezért a Pampers elkötelezetten munkálkodik azon, hogy vállalatunk a zéró üvegházhatású gázkibocsátásra vonatkozó célkitűzés keretében hozzájáruljon a 2040-ig megvalósítandó klímaváltozással kapcsolatos cselekvési tervhez.

A Pampers tudományos ökológiai szemlélete

A Pampers tudományos ökológiai szemlélete

Tudományos alapon, életciklus-elemzéssel (LCA) szeretnénk megérteni, honnan ered termékeink környezetre gyakorolt hatása, így meg tudjuk határozni azokat a megoldásokat, melyekkel a leglátványosabb változásokat tudjuk elérni karbonlábnyomunk csökkentése érdekében.

Átfogóan vizsgáljuk termékeinket: az összetevőktől kezdve, a beszállítókon át, egészen a gyártásig.

Az Egyesült Királyság 2005-ös életciklus-elemzési tanulmánya szerint az eldobható pelenkák karbonlábnyomának túlnyomó része* a nyersanyagok beszerzéséből és gyártásából származik.

Pelenkáink fejlesztésén évek óta munkálkodunk: hatékonyabb anyagokat alkalmazunk, miközben csökkentjük a pelenkák súlyát, és tudatosan, rendkívüli körültekintéssel választjuk ki a felhasznált anyagokat.

Európai gyárainkban például a cellulózpép 100%-a fenntartható és felelős gazdálkodásból származik. Az Egyesült Királyságban pedig a pelenkák előállítása során felhasznált cellulózpép 100%-a az FSC (Forest Stewardship Council, Erdőgazdálkodási Tanács) és más ellenőrzött források tanúsítványával rendelkezik.

A Pampers tudományos ökológiai szemlélete

A Pampers Harmonie pelenka fedőrétegében található növényi eredetű összetevők fenntartható forrásból származó cukornádból készülnek. A műanyagmentes törlőkendők előállítására irányuló törekvéseink eredménye a Pampers Harmonie Coco törlőkendő, mely 100%-ban növényi eredetű rostokat tartalmaz.

A karbonlábnyom csökkentése céljából tett erőfeszítéseink a gyártási folyamatokra is kiterjednek, melyek magukban foglalják a megújuló villamosenergiát is, ezért európai gyáraink 100%-ban megújuló forrásból származó villamosenergiával üzemelnek.** Mindezen felül Európa-szerte több mint 90%-kal csökkentettük a gyártás során keletkező üvegházhatású gázok kibocsátását.***

Világszerte aktívan együttműködünk a beszállítóinkkal annak érdekében, hogy ők is járuljanak hozzá a karbonlábnyom csökkentéséhez. Közös erőfeszítéseinknek köszönhetően 2015 és 2020 között anyagaink gyártása során nagyjából egymillió tonnával**** lett kevesebb az üvegházhatású gázkibocsátásunk. Ez olyan mennyiséget jelent közös karbonlábnyomunk csökkenésében, amennyit 215 000 átlagos benzinmotoros családi autó***** bocsát ki egy év alatt.

Együtt jobbá tehetjük a kisbabák világát.

* Az eldobható és újrafelhasználható pelenkák életciklus-elemzése az Egyesült Királyságban: Aumónier, Collins és Garret (2005). Az alapanyagok beszerzése és előállítása az eldobható pelenkák teljes karbonlábnyomának 63%-át teszi ki. ** Tanúsítvány szélerőműből származó megújuló energia használatáról. *** 2007 óta **** Becsült mennyiség, az ÜHG-intenzitás csökkenése, valamint a beszállítók beszámolói alapján. ***** Egy átlagos személygépjármű évente körülbelül 4,6 tonna szén-dioxidot bocsát ki. Ez az adat a www.epa.gov/greenvehicles/greenhouse-gas-emissions-typical-passenger-vehicle#typical-passenger weboldalról származik.

Sütik elfogadása