matching-game

Párosító játék

  • Helyszín

    Utazás közben, lakásban

  • A játék lényege

    Számok és betűk

  • Amire szükség lesz:

    Szám- és betűkártyák

A betűk és a számok az olvasás és írás alapkövei – de akár mókásak is lehetnek. Azok a játékok, amelyek a betűkre és a számokra épülnek, nagyszerű módjai a tanulásnak.

A játék menete


Nyomtassunk ki két példányban számsort. Vágjuk ki minden egyes számkártyát. Lefedhetjük egy műanyag lappal őket, vagy akár laminálhatjuk is ha azt szeretnénk, hogy a kártyák hosszabb életűek legyenek.

A számpárosító játék – Terítsük szét a kártyákat, a számmal felfelé. Kezdjünk az 1-es és a 2-es számokkal. Nézzük meg, hogy gyermekünk megtalálja-e a kijelölt szám párját. Amikor már minden kártyát sikeresen összepárosít, játszhatunk memória játékot. Fordítsuk le a lapokat. Derítsük ki, hogy vajon emlékszik-e, hogy melyik hol van!
Nyomtassunk ki két példányban betűsort. Vágjuk ki minden egyes betűkártyát. Ahogy azt már a számsorok esetében írtuk, lefedhetjük egy műanyag lappal őket, vagy akár laminálhatjuk is ha azt szeretnénk, hogy a kártyák hosszabb életűek legyenek.

Betűpárosító játék – Amikor készen áll a kicsi játékra, terítsünk szét 4 tetszőleges kártyát, a betűvel felfelé. Kérjük meg a kicsit, hogy keresse meg az egyformákat. Fedezzünk fel közösen néhány betűt! Van már olyan, amit a gyermek felismer? Meg tudja találni nevének kezdőbetűjét?

Trükkök és tanácsok


Az elején kezdjünk nyomtatott kisbetűkkel, majd térjünk át a nyomtatott nagybetűkre, de csak akkor, ha a kicsik már jól mennek.

Tanulás és fejlődés


A gyerekek megértik a betűk s számok használatát, ha időnként ismertetjük őket számukra. A párosító játékok mókás és hatásos módjai a betűk és számok használatának elsajátítására.

Ez is érdekelhet:

Pelenkák

Pampers Premium Care pelenkák

Puha, mint a pamut az 5-csillagos bőrvédelem érdekében