Baby-Game-Catch

Babajátékok: labdadobás és gurítás

  • Helyszín

    Otthon, a szabadban

  • A játék lényege

    Motoros készségek

  • Amire szükség lesz:

    Különféle méretű, színű és anyagú puha labdák

A játék menete


Gyűjtsünk össze néhány puha labdát – a legjobb ha különböző színekben és méreteben – és gurítsunk egyet a gyermekünkhöz. Biztassuk, hogy gurítsa vagy akár dobja vissza nekünk és amennyiben szükséges, nyugodtan segítsünk neki.

Ügyeljünk arra, hogy játék közben beszélünk arról, hogy mivel és mit csinálunk, például: „Most dobod a zöld labdát!” vagy „Odagurítom neked a pöttyös labdát.” Próbáljunk meg belevinni egy kis rendszert a játékba és ahogy a kicsi nagyobb lesz, ugyanezekkel a mondatokkal kérjük tőle, hogy gurítsa hozzánk az általunk kijelölt (pl. a pöttyös) labdát.

Trükkök és javaslatok


Ebben a korban a babák célzása még nem mindig pontos. Még fejlődésben van a kéz- és ujjmozgatási készségük, ezért gyakran félregurítják a labdát az elején. Számítsunk arra is, hogy segítséget kell nyújtanunk ezekben a korai mozgásfejlesztő képességek elsajátításában, illetve, hogy sok gyakorlásra lesz szükség.

A játék célja, hogy gyermekünk átvegye az irányítást a labda elkapásában, gurításában, eldobásában.

Tanulás és fejlődés


Ennek a játéknak a megismételt mozgási mechanizmusa, új irányba tereli a kicsi testhasználatát és ráébreszti őt saját képességeire. Elképesztő dolog az, amikor a gyerek rájön, hogy Ő gurította el a labdát!

Ahogy gyermekünk növekszik, nagyszerű érzés látni, mennyit fejlődik a labdadobási képessége – és az elkapása is persze. Egyszer majd ha nagyobb korában megkörnyékezi a kosárlabdapályát, emlékezni fog arra, hogy hol kezdődött minden!

Ez is érdekelhet:

Pelenkák

Pampers Premium Care pelenkák

Puha, mint a pamut az 5-csillagos bőrvédelem érdekében