helping-your-toddler-learn-to-play-with-others

Közös játék más gyerekekkel

Cheryl Lock

2014. 10. 20.

  • Helyszín

    Lakásban, vagy a szabadban

  • A játék lényege

    Szocializáció

  • Amire szükség lesz:

    Bármi, az interaktív játszást elősegítő játék (építőkocka vagy babák)

Hogyan készüljünk fel tipegőnk első, társaságban eltöltött játékára? Olvassunk tovább és ismerjük meg, miként segíthet gyermekünknek a közös játék szociális készségeinek fejlesztésében.

Mielőtt a kisgyermekek megtanulnak másokkal játszani, először meg kell tanulniuk mellettük játszani. Ezt hívják „párhuzamos játéknak”.

A játék menete
Párhuzamos játék nem más, mint amikor két tipegő egymás mellett játszik. Első pillantásra talán úgy tűnhet, hogy egymástól teljesen függetlenül tevékenykednek és nem hatnak egymásra. Azonban ha jobban megfigyeljük őket, feltűnhet, hogy amikor az egyik felvesz egy építőkockát, nagy valószínűséggel a másik is ezt fogja tenni.

Trükkök és tanácsok
Ha már leszerveztünk egy közös játékot tipegőnk számára, ne aggódjunk amiatt, ha nem játszótársa jelenti számára elsősorban a játékélményt. Pontosan azt teszi, amit tennie kell ahhoz, hogy megtanulja, hogyan kell mások társaságában viselkednie!

Tanulás és fejlődés
A párhuzamos játék gyakran a családon kívüli kapcsolatok elsajátításának első lépcsőfoka. Általában mindenkinél eljön az az időszak, amikor elkezdi lemásolni az őt körülvevők viselkedését, például „megetet” egy babát, vagy telefonon beszélget. Ebben az időszakban a sorrend fontos szerepet játszik a számára, szóval ne lepődjünk meg azon, ha a kicsi tornasorban sorakoztatja fel a plüssállatait, vagy ha csak bizonyos zsírkrétákkal akar majd színezni meghatározott alkalmakkor.

Fontos megértenünk, hogy ebben a korban gyermekünk még nem sajátíthatta el teljesen a megfelelő szociális készségeket, és a társaival folytatott párhuzamos játékok révén tanul majd meg osztozkodni, vezető szerepet betölteni és másokat követni.

Ez is érdekelhet:

Törlőkendők

Pampers® Coconut Pure™ törlőkendő

Tisztít és véd kókuszolajjal gazdagítva