tactile-activity-map

A tapintás fejlesztése

2014. 10. 20.

 • Helyszín

  Lakásban

 • A játék lényege

  Játék és szórakozás

 • Amire szükség lesz:

  Négyzet alakúra vágott textíliák: selyem, szatén, frottír, bársony

A hempergő paplan elkészítése

Varrjunk össze többféle anyagból négyzet alakú textildarabokat: használjunk selymet, szatént, frottírt és bársonyt. Játsszunk a színekkel és ne feledjünk el belevinni élénkebb mintákat is, így kicsink számára élvezet lesz a paplan látványa és tapintása. Varrjunk bele steppelt bélést, a hátoldalát pedig készítsük el egyféle anyagból.

A paplant helyezzük a padlóra egy meleg, huzatmentes helyiségbe, vagy a babaszobába, és engedjük kicsinket, hadd fedezze fel a különböző mintákat. Magyarázzuk el számára, hogy mihez is ér hozzá, és használjunk olyan szavakat, mint a sima, puha, selymes, bolyhos, hepehupás, érdes - egyszóval azokat, melyekkel leírhatjuk az egyes anyagok jellegzetességeit.

Trükkök és tanácsok

A hempergő paplan elkészítése egy remek projekt lehet azok számára, akik egyébként is szoktak varrni, kiváltképp akkor, ha egy barátunk vagy egy rokonunk szeretne valami különleges meglepetéssel készülni gyermekünk számára.

Tanulás és fejlődés

Egy mintás hempergő paplan sokat segíthet újszülöttünknek többet megtudni a kemény és puha, sima és érdes szavak fogalmáról, valamint ezeknek a fokozatairól.

Ez is érdekelhet:

Törlőkendők

Pampers® Coconut Pure™ törlőkendő

Tisztít és véd kókuszolajjal gazdagítva

Babajátékok: labdadobás és gurítás

 • Helyszín

  Otthon, a szabadban

 • A játék lényege

  Motoros készségek

 • Amire szükség lesz:

  Különféle méretű, színű és anyagú puha labdák