Mi nem található a Pampers pelenkákban és törlőkendőkben?

Mi nem található a Pampers pelenkákban és törlőkendőkben?

A kisbabád boldog és egészséges fejlődésénél semmi sem lehet fontosabb a Pampers számára. Ezért köteleződtünk el a Pampers Biztonság Ígérete mellett azzal kapcsolatban, hogy mi található meg, és mi nem a Pampers pelenkákban, bugyipelenkákban és törlőkendőkben. Minden egyes Pampers termék alaposan tesztelt, biztonságosnak ítélt összetevőkből áll. Az általunk felhasznált anyagok gyakran fordulnak elő a kisbabáknak szánt termékekben és ezeket a termékeket világszerte 25 millió kisbaba ápolásához használják biztonsággal nap mint nap.

A BIZTONSÁG ÍGÉRETE

A Pampers Biztonság Ígérete

  • Check Baby’s happy, healthy development is our top priority
  • Check Minden egyes Pampers terméket bőrgyógyászatilag tesztelünk és szigorú biztonsági és minőségi követelményeknek kell megfelelniük, mielőtt a baba bőrével érintkezhetnének.

A biztonsági eljárásunk: Meggyőződünk róla, hogy minden Pampers termék biztonságos és gyengéd a bababőrhöz

Amikor új pelenkát fejlesztünk ki, akkor már a folyamat kezdeti szakaszában olyan összetevőket választunk, melyek biztonságosak a gyermekek számára. A Pampers minden egyes összetevőt, alapanyagot, eljárást és készterméket alaposan megvizsgál a fejlesztés minden egyes szakaszában, így a termékek valóban biztonságosak és gyengédek a babák számára. A világ vezető vállalatai által meghatározott biztonsági előírásaokat követjük, melyek a legmagasabb színvonalú, legszigorúbb globális szabályozásoknak tekinthetők.

Jennifer Counts, Ph.D.

„A Pampersnél a babák egészsége és biztonsága az elsődleges szempont. A Pampersnél dolgozó tudományos munkatársként és képzett toxikológusként elmondhatom, hogy rendületlenül dolgozunk a termékeink biztonságossága, megfelelősége és hatékonysága érdekében. Két kislányom van, így saját tapasztalat alapján is tudom, hogy mennyire fontos a biztonsággal kapcsolatos elköteleződés. Teljes mértékben megbízom a biztonsági és minőségi követelményeinkben."

Jennifer Counts, Ph.D.
A Pampers tudományos munkatársa és gyakorló édesanya

Mit nem adunk a Pampers termékekhez?

A szülőktől érkezett azon kérdésre válaszolva, miszerint mi az, ami nem található meg a Pampers pelenkákban és törlőkendőkben, összeállítottunk egy listát azokból az anyagokból, melyeket nem adunk a Pampers termékekhez*.

Ha a Pampers termékeivel kapcsolatosan további kérdése van, akkor látogasson el a GYIK oldalunkra, vagy hívja az itt megadott számot 0614511256

- Biszfenol A (BPA)

- Dioxinok

- Diszperziós színezékek

- Elemi klór

A Pampers pelenkáiban nem található elemi klór, továbbá a Pampers elemi klórtól mentes módszert alkalmaz a pelenkákban található rostok fehérítésére.

- Etanol/Alkohol

A Pampers pelenkák, bugyipelenkák és törlőkendők alkoholmentesek, azaz etanolt és izopropil-alkoholt (más néven sósborszesz) nem tartalmaznak. Az ilyen típusú alkoholok kiszáríthatják a babák érzékeny bőrét.

- Természetes gumiból származó kaucsuk (latex)

- Nehézfémek, mint például ólom vagy higany

- Szerves ónvegyületek

- Policiklusos aromás szénhidrogének (PAH)

- Növényvédőszerek

- Parabének (lásd a tartósítószerekről szóló részt lejjebb)

- Fenolok

- Polivinil-klorid (PVC)

- Különleges tartósítóanyagok

A Pampers pelenkáinak előállításakor nem használunk tartósítószereket. A tartósítószereket a törlőkendőkhöz körültekintően választjuk ki, hogy azok frissek maradhassanak. Nem használunk metilizotiazolinont, sem metilkloroizotiazolinont; formaldehidet vagy olyan anyagokat, melyekből formaldehid szabadulhat fel; parabéneket; kvaterner ammóniumvegyületeket; és végül triklokarbánt vagy triklozánt sem.

- A 26 allergén megtalálható az Európai Unió Kozmetikai termékekről szóló rendeletében (1223/2009/EK EU)

A Pampers prémium protection, active fit, baby-dry pelenkák és bugyipelenkák nem tartalmazzák az alábbiakban felsorolt 26-féle illatanyagot – az illatanyagok listája megtalálható az Európai Unió Kozmetikai termékekről szóló rendeletében (1223/2009/EK EU) – melyek nagy valószínűséggel allergiás reakciót válthatnak ki az arra érzékeny személyeknél. Megjegyezzük, hogy a kozmetikai termékeket használók elsöprő többsége a lent említett anyagok jelenléte ellenére sem tapasztalna semmilyen kellemetlen hatást. Az előbbiekben már említett 26 illatanyag a következő: Amyl Cinnamal, Benzilalkohol, Cinnamil-alkohol, Citrál, Eugenol, Hidroxy-citronellal, Izoeugenol, Amylcinnamyl-alkohol, Benzil-szalicilát, Cinnamal, Kumarin, Geraniol, Hidroxiizohexil-3-ciklohexén, Karboxaldehid, Ánizs alkohol, Benzil-cinnamát, Farnezol, Butylphenyl methylpropional, Linalool, Benzil-benzoát, Citronellol, Hexil-cinnamal, Limonén, Metil-2-oktinoát, Alfa-izometil-ionon, Tölgyfamohakivonat, Famoha-kivonat.

*Ezen kivonatok közül néhány jelen van a minket körülvevő mindennapi környezetben is, így nyomokban előfordulhatnak a mindennapok során használt egyszerű termékekben, mint például a pelenka vagy a csapvíz.

Ez is érdekelhet: