Újrafelhasználható vagy eldobható pelenka?

Sok szülőhöz hasonlóan talán te is mérlegled a lehetőségeket, és fontolóra veszed, hogy eldobható vagy inkább újrafelhasználható szövetpelenkát vásárolj.

Nincs olyan megoldás, ami mindenkinek egyformán megfelelne. Bármelyik típusú pelenkát is választod, a döntés a tiéd.

Ha a környezetre gyakorolt hatások miatt aggódsz, talán meglepőnek találod, hogy ilyen szempontból ma már nincs egyértelmű különbség az újrafelhasználható szövetpelenkák és az eldobható pelenkák között.*

Ennek ellenére mi azon fáradozunk, hogy tovább csökkentsük az eldobható pelenkák ökológiai lábnyomát.

További információért olvass tovább!

A fenntarthatóbb gyártás felé vezető úton

Pampers gyárak világszerte

Az üzemeink Európában 100%-ban megújuló forrásból származó villamosenergiát használnak.** SEMMIFÉLE gyártási hulladékot nem szállítanak hulladéklerakóba.

Európai gyárainkban már kizárólag 100%-ban megújuló forrásból származó villamosenergiát használunk, és azon fáradozunk, hogy ezt 2030-ra minden gyárunkban bevezessük.

Mára sikerült elérnünk, hogy egyetlen üzemünk sem szállít gyártási hulladékot hulladéklerakóba.

Fenntarthatóbb csomagolóanyagok

A Pampers-termékek csomagolása 100 százalékban újrahasznosítható

A pelenkáink csomagolása 100%-ban újrahasznosítható***

További lépéseket teszünk annak érdekében, hogy termékeink csomagolását fenntarthatóbbá tegyük. Dobozaink például már 100%-ban újrahasznosított papírból készülnek.****

A célunk az, hogy 2025-re legalább 50%-ban újrahasznosított vagy megújuló forrásból származó anyagokból készítsük termékeink csomagolását.

Baba pelenkában

További részletek

Ha többet is szeretnél megtudni, olvasd el, milyen egyéb módon gondoskodik a Pampers a babákról és a bolygóról, amely a jövőjüket jelenti.

* S. Aumonler, M. Collins, P. Garrett (2008).An updated lifecycle assessment study for disposable and reusable nappies (Az eldobható és újrafelhasználható pelenkák életciklusának elemzése).Environment Agency.Bristol. **Oroszország és Ukrajna kivételével. Tanúsítvány szélerőművekből származó megújuló energia használatáról. ***Ahol működnek újrahasznosító létesítmények. ****A megvásárolható termékek dobozai.

Sütik elfogadása