banner focus

A Pampers története. A szeretet, alvás és játék története

focus-founder

Az alapító

Victor Mills (sz.: 1897--†: 1997. nov. 1.) egy amerikai vegyészmérnök volt, aki - miközben a Procter & Gamble vállalatnak dolgozott - az eldobható pelenka kifejlesztésével forradalmasította a gyermekápolás kategóriát. Munkáját ezen a terméken 1950-ben kezdte, és saját unokái voltak a tesztalanyok. 

www.britannica.com


pampers50s

1950-es évek

Míg sokan úgy vélték, az apukák mindenkinél jobban tudják, Vic Mills úgy gondolta, a nagypapák még annál is inkább. Ez a férfi (akit akkoriban a Procter & Gamble foglalkoztatott) szerette volna egyszerűbben pelenkázni unokáját: ennek eredményeképp jött létre a Pampers.


Alternative text

1960-as évek

Volt, aki Woodstock felé vette az irányt. Mi a bevásárlóközpontokba, szupermarketekbe és drogériába juttattuk el pelenkáinkat, amelyek segítettek szárazon tartani a babákat, és boldoggá tette a szülőket. Az okozott csupán fejtörést, hogy hol kellene kihelyezni a Pamperst. Ez a termék annyira különbözött a többitől, hogy megjelent a háztartási osztályon, az élelmiszer részlegen, a papíráruk között, sőt még a kozmetikumok polcain is.


Alternative text

1970-es évek

Trapéznadrág. Platform cipő. És tépőzár. Igazi, hamisítatlan tépőzár. Erre cseréltük a biztosítótűt, hogy a szülők gyorsabban bele tudjanak kukkantani a bugyor tartalmába - és persze hogy ujjaik is megmeneküljenek a balesetektől. Ezenkívül gőzerővel dolgoztunk a Pampers tipegő méretű pelenkák, a nappali extra nedvszívóképességgel rendelkező pelenkák, a korszerű újszülöttpelenkák, a bélelt Pampers pelenkák és a koraszülöttek méretéhez igazított pelenkák kifejlesztésén – miközben mások a diszkóban buliztak.


focus-pampers80s

1980-as évek

A 80-as években minden a többletről szólt. Még a pelenka is. Bemutattuk a gazdaságos kiszerelést, mert pelenkából soha nem elég. Egy újabb ragyogó ötlettel is sikerült előállnunk: az első vékony, zselés anyaggal bélelt pelussal, a rugalmas combgumival, és olyan fülekkel, amelyek visszazárhatóak. Rájöttünk, hogy fejlesztéseinknek is egy kicsit túlzónak kell lennie.


Alternative text

1990-es évek

Felejtsük el a pénzt. Lássuk az összes új Pampers-terméket. Kifejlesztettük az ultraszáraz vékony pelenkát, amely a pelenka magjába vezeti el a nedvességet, majd képes még többet magába szívni. Megjelentek az első rugalmas pelenkák, amelyek még nagyobb kényelmet nyújtanak viselőiknek.


Napjainkban

„Vajon mi lesz a következő?” Nos, mi már ezen is dolgozunk. Pelenkáink mára már lélegeznek, igen jól olvastad, lélegeznek.  Mindemellett a Premium és Baby-Dry pelenkáink - amelyek balzsammal átitatott védőréteggel rendelkeznek - segítenek puhán és szárazon tartani a popsikat. Vic nagypapa igazán büszke lenne!

Alternative text